Muistoissa

 

Umbra 2020/3 - 2020/10 englantilainen koiras

Umbra tuli meille kasvattajalta mutta huonoksi onneksemme kuoli pitkän sairastelujakson päätteeksi vain puoli vuotiaana. Epäilen itse että se söi muovia eräästä siemenlelusta joka aiheutti hiivatulehduksen. Mielestäni oireet viittasivat hiivaan. Se sai kuitenkin lintuihin erikoistuneelta lääkäriltä hoitona antibiootteja ja kipu- sekä pahoinvointilääkkeitä jotka eivät auttaneet.

Monti 2018 - 2020 englantilainen naaras

Monti oli jo vanhempi naaras ainakin renkaan mukaan, mutta muodosti erittäin tiiviin parin meille saapuneen poikasen Umbran kanssa sen ollessa vain muutaman kuukauden ikäinen. Monti kuoli yllättäen vain pari kuukautta Umbran menehtymisen jälkeen.

Jupiter australialainen naaras

Synt. 2017 - Kuollut 14.6.2023
Kuolinsyytutkimus: Munasarjakasvain

Vaaleanvihreä harmaasiipi

Jupiter tuli koiraana meidän parveen keväällä 2023 viettämään leppoisia eläkepäiviä. Se vain innostui muiden pesinnöistä niin, että vaihtoi sukupuoltaan koiraasta naaraaksi, tai sitten sen vahanahka vain on tummin sininen naaraan vahanahka jonka olen nähnyt. Se ehti ystävystyä Auroran kanssa ennen äkillistä kuolemaa kesäkuussa. Myöhemmin kuolinsyyselvityksessä kävi ilmi sen sairastaneen munasarjasyöpää. Vahanahkamuutokset johtuivat siis todennäköisesti syövästä ja syöpä todennäköisesti aktivoitui sen muuttaessa aktiiviseen parveen ja hormonien lisääntyessä. Se asui ennen monta vuotta yksin. Se ehti elää meillä vain reilun kuukauden.


Kommentit