Clara

En malta olla jo esittelemättä meidän tulevaa parvenlisäystämme Claraa. :) Clara on englantilainen undulaatti, kuten varmaan jo hoksasitte. Toivoakseni Clearflight kirjava sekä mahdollisesti tupla tekijäinen violetti vaaleansinisellä pohjalla, tai ihan vain koboltti opaali. Poskilaikku kuitenkaan ei ole koboltin poskilaikku, vaan violetin, koska se on noin tumma. Clara on vielä Annican luona, hän haki tytön minulle jostain tuolta Helsingistä :D ja matkustaa pohjoiseen kesäkuun alussa. Silloin olemme mekin jo muuttaneet, joten Clara pääsee valmiiseen kotiin eikä tarvitse kestää muuttohulinoita heti ensimmäiseksi.

Sitten vähän tuosta Clearflight kirjavasta. Sehän on paljolti samanlainen kuin australiankirjava, mutta rinnassa ei saisi olla laikun laikkua valkoista. Jonkin verran valkoista kai sallitaan rinnan yläosassa, mutta aussikirjaville ominaista pantaa vatsassa ei clearflight kirjavilla ole koskaan. Lisäksi tunnuksenomaista ovat valkoiset lentosulat siivissä, jopa niin, että kuviointia näkyy vain siipien yläosassa ja myös pyrstön tulisi olla valkoinen tai keltainen vihreällä linjalla. Claran pyrstö on mustan, sinisen ja valkoisen sekoitus. Mutta hämmästynyt en ole, jos joskus ehkä poikasia saadessaan sieltä putkahteleekin australiankirjavia, varmasti näistä ei voi oikeastaan koskaan sanoa muutoin kuin pesitystuloksista.

Tässä tytössä ja sen mahdollisissa perillisissä on vielä lisänä sellainen erityisjännitys momentti, mikäli tytön saisi pesimään Nieven kanssa. Resessiivisen kirjavan ja clearflight kirjavan geenit yhdessä linnussa visuaalisina saavat aikaan DEC:n, eli dark-eyed-clearin. Claran Ja Nieven piilevä resessiivinen kirjava clearflight poikanen paritettuna toiselle piilevälle res.kirjavalle tai visuaaliselle resessiiviselle kirjavalle saattaisi tuottaa DEC unduja. :) Suomessa sattuu olemaan toinenkin undukasvattaja jolta löytyy resessiivinen kirjava undulaatti ja sille on parikin. Nyt vain toivotaan kovasti poikasia kaikille! :)

Tyttö on kuitenkin kaunis oli se sitten ihan vain koboltti aussikirjavakin ja mielelläni sen otan mukaan parveeni. Nyt kun vielä löytyisi sitten Cielolle se oma kumppani... Tällä hetkellä ovat Jeanin kanssa kovin hyvää pataa, Nieve ressu on aivan unohdettu. :( Mutta jospa sen ei tarvitsisi kauaa ;) Meillä selvästi siniset linnut pitävät yhtä.

Kokeilen silti pesitystä Nievellä ja Cielolla vielä tässä kun pesintähäkki vapautuu poikasten käytöstä (vink, vink siellä Kemissä ja Raahessa!!), vaikka onhan tuossa noita muitakin häkkejä. Onpahan hyvä syy odottaa vielä jonkin aikaa. Linnut ovat todella riehakkaita ja huomaa selvästi että kevättä on rinnassa!! :)

Kommentit

  1. Wink... Wink... Keroppas milloin tuut Kemiin seuraavalla kertaa, josko Ade pääsis kyytille ;)
    Tai sitten tullaan hakemaan kun sinulle sopii.
    Alkaa asuin kaveri olla valmis.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti