Loisto & Nieve pönttöilee

Vähän Loiston kustannuksella on tämä pesintä nyt aloitettu, koska se on jo kaksi pesuetta hoitanut tänä vuonna, tosin melko pieniä molemmat (3 ja 4 poikasta). Loisto on kuitenkin ollut hyvävointinen emona ja tauoilla ja se on taas voimakkaasti pesintävieteissään hätistellyt muita pareja ja etsinyt koloa mihin pesää aloitella. Se olikin heti halukas hyväksymään Nieven kumppanikseen ja 9 päivää yhteiseen häkkiin laittamisen jälkeen, Loisto muni ensimmäisen munan.

Tarkoituksena on tarjota Nievelle mahdollisuus harjoitella parittelua ja pesintää, sekä saada selville, pystyykö Nieve edes hedelmöittämään munia vai onko se ns. maho.

Pesinnän alettua myös hoksasin, ettei Nieve ole tyypillinen resessiivinen kirjava, sillä sillä on iirisrenkaat molemmissa silmissä. Se on kuitenkin väritykseltään resessiivisen kirjavaan sopiva ja sillä on tälle värimutaatiolle tyypilliset vaaleanpunainen vahanahka ja jalat. Nokka on myös kirjaville tyypillinen oranssi. Kirjava Loisto ei ole Nievelle paras mahdollinen pari sen oman värin selvittämisen kannalta, mutta toivotaan, että jo tässä tai viimeistään Nieven ja Cinnan kevään/kesän pesinnässä selviäisi jotain Nieven erikoisesta ulkomuodosta.

Toivotaan siis muutamia hedelmöittyneitä munia! :) Edes yksi...

Kommentit