Uusia asukkaita ja joku vieraskin

Minnalta lennähti parveen yksi uusi vakituinen jäsen, Dalin sisko Nuppu, sekä pesintälainaan Nieveä varten vanhempi rouvasnainen Akka.

Vertailun vuoksi kuvat Dalista ja Nupusta, joista toinen on siis FBC ja toinen harmaasiipi. Molemmat ovat resessiivisiä kirjavia ja opaaleja, Dali on perusväriltään harmaa keltanaamio mut 2. ja Nuppu harmaanvihreä, että vähän löytyy sävyeroa omastakin takaa, eikä vain noiden kuviomutaatioiden takia. Valitettavasti en saanut Dalia pois lintuvalon alta, joten kuva on ylivalottunut, mutta kuvio on siis selkästi harmaampi Dalilla ja Nupulla tumma.
Ja alla pesintähäkin pariskunta Nieve ja Akka. Nieve näyttää aivan kamalalta, sillä se sai pari päivää Akan kanssa yhdessä oltuaan tuta rouvan nokan voiman, raukka, ja vielä aika pahasti, eli verta tuli paljon. Tämän hyäkköyksen selitin yksinkertaisesti sillä, että uusi parvi ja tunkeilija pesintähuoneessa (ilmeisesti Blue) sai Akan tekemään Loistot, Loisto nimittäin kävi aikoinaan aivan samalla tavalla Jeanin kimppuun häkin päälle tullessa tunkeilija, tuolloin vain ehdin aiemmin hätiin eikä mitään sattunut. Tällä kertaa jouduin juoksemaan yläkertaan, jolloin tappelu loppui, ja onneksi veri hyytyi nopeasti ja kokonaan perunajauhoilla. Pari on jo vallan ehtinyt rakastua tämän jälkeen, kun olen vain estänyt muiden lintujen pääsyn pesintähuoneeseen. Nieve vietti toista vuorokautta sairashäkissä, ilman mitään heikentymisen merkkejä, söi, joi ja lauloi, joten laitoin sen pian takaisin pesintähäkkiin. En uskaltanut putsata/pestä päätä, sillä pelkäsin, että haava aukeaa uudestaan, joten se saa uusiutua ihan omaan luonnolliseen tahtiinsa.

Kommentit