Kevään kuulumiset

Harvakseltaan tulee päiviteltyä näin pesintätauolla. Pesittäminen on minulle jotenkin henkisesti raskasta ja aikaa vievää, tuolloin tulee paljon etsittyä tietoa netistä liittyen paritukseen ja väreihin ja tietenkin se itse stressi sen pesinnän takia. Tähän mennessä aina pesintöjen jälkeen olenkin hiljaa ja vähän muissa hommissa kuin undulaateissa muutaman kuukauden, ennen kuin vire taas nousee. Vähän samaan tapaan kuin linnuilla itselläänkin. :)

Parvi on siis saanut elellä rauhassa nyt jo kuukauden verran, poikasista loput siirtyivät yläkertaan muun parven jatkoksi, edelleen toinen kirjavista etsii omaa kotia, ilmeisesti ihan tavallista lintuja harrastavaa kotia, sillä kasvattamisesta kiinnostunutta ei ole tullut vastaan. Toinen kirjavista (Filip) jää minulle itselleni. Fleia muutti jo pari viikkoa sitten, samalla reissulla kun Isabella tuli meille. Flii lähtee etelään heinäkuussa vasta, kun muutama muu tutun kasvattajan poikanen lähtee uusiin koteihin samalla kyydillä.

Isabella on sopeutunut parveen hyvin, se sai ensin tutustella poikasten häkissä parven vieressä asuen ja nyt ovat sitten päässeet yhteen ja samaan asumukseen kaikki. Vähän alkaa jo tuo lukumäärä taas ahdistamaan, kun häkki ei ole omaan makuun tarpeeksi iso, vaikka joka päivä ovi onkin aamusta iltaan auki, mutta kaikki eivät tätä ominaisuutta hyödynnä, vaan lusivat samoilla orsilla päivät pitkät. :( Meillä asuu siis tällä hetkellä 12 lintua, joista yksi lähtee siis kesällä ja yksi vielä toivottavasti löytää uuden kodin. Lisäksi meidän Ville asuu edelleen Anjalla, vaikka siellä kuulema hyvin meneekin, joten saa nähdä, milloin sen kotiutan sitten.

Miehen kanssa ollaan nyt suunniteltu ylimääräiseen makkariin varastointitiloja, komeroita sun muuta, jonne sitten linnut varmaan majoitettaisiin lopullisesti, seinää vasten rakennettavaan isompaan aviaarioon. Mutta sitä ennen huoneeseen tule lattialämmöt ja seinät uusitaan, meillä vaan on talossa meneillään ja tulossa monta muutakin projektia, ehkä tämä kuitenkin saataisiin toteutettua jo ennen talvea, toivotaan niin.

Kommentit