Surulliset uutiset

Täällä on ollut sellainen surun ja avuttomuuden täyteinen viikonloppu, kun kolme undulaattiani on menehtynyt viimeisten viiden päivän sisällä. Ensin lähti Veera keskiviikkona, seuraavaksi Elli torstaina. Kalle sairastui samoihin aikoihin, tai ehkä jopa aiemmin, olin niin vain Ellin tukena, etten hoksannut tarkkailla muita niin hyvin. Koska kun siirsin Kallen hoitohäkkiin se alkoi olla jo siinä jamassa, ettei antibiootti enää pysynyt sisällä, kun kurkku oli limaa täynnä ja poika koetti koko ajan oksentaa sitä pois. Kalle pysyi orrella loppuun asti, joten uskon sen tukehtuneen tuohon limaan. Koetin tunnin välein talouspaperin avulla pyyhkiä ja vetää tuota paksua limaa pois nokasta ja antaa sitten hunajalla terästettyä antibioottivettä etteä edes jokin ehtisi vaikuttaa, mutta sekään ei auttanut. Elli kuoli samoihin oireisiin ja Veeraahan en edes huomannut lähteneen. :(

Eilen aamusta sitten kun Kalle kuoli kävin kaikki linnut silmämääräisesti läpi ja huomasin, että Napoleon oksentelee isoja limaisia siemenklönttejä. En nähnyt enää muuta vaihtoehtoa kuin laittaa koko häkin antibiootille ja toivoa kovasti parasta. Illasta vielä tarkkaillessani tuntui, että Nievekin oli kumman hiljainen, ainoat ääntä pitävät olivat enää Jean joka koetti jututtaa Loistoa joka säksätti sille takaisin ja antoi nokkaa. Tänä aamuna sitten kaikki tuntuu kääntyneen parempaan suuntaan. Koko häkki tuli iloisesti lennolle, Napoleon ensimmäisenä :) Se näyttikin viettävän paljon aikaa juoma-automaatin vieressä eilen, joten ehkä tosiaan tässä ei ole vielä toivo aivan menetetty!

Soitin tänään vielä Ouluun eläinlääkärille ja lääkärin mukaan oli aivan oikein laittaa kaikki lääkitykselle. Hän aikoi vielä itse soittaa myöhemmin päivällä. Kyllä tuollainen joukkokuoleminen varmasti hämmästyttää sielläkin päässä, harvemmin kun näillä mitään tarttuvia tauteja on, enkä itse ainakaan ole havainnut varsinaisia flunssan oireita, eli palelua ja nokan vuotamista/aivastelua. Itseasiassa kukaan hoidettavista ei ole välittänyt lämpölampusta, vaan vetäytyneet aina häkin toiseen laitaan. Kyllä pörhistelevät, sairaat linnut ovat täällä aiemmin pitäneet lämmöstä ja hakeutuneet niin lähelle lamppua kuin suinkin ovat päässeet.

Veeran laitoin Eviralle torstaina aamusta ja se oli perjantaina perillä. Soittivatkin sieltä kysyäkseen, saako ruumiin laittaa siellä tuhottavaksi, muuta asiaa heillä ei siis ollut. Pitääkin nyt Kallen ja Ellin lähettäessäni laittaa tarkempi selostus mukaan lähetteeseen, kun Veeraa lähettäessäni minulla ei ollut mitään ideaa siitä mihin raukka olisi saattanut menehtyä. Toivon vain, että vastauksena kaikista linnuista ole diagnoosi kuputulehdus, vaikka niin varmaan käykin. Se kun ei kerro mitään siitä perimmäisestä syystä mihin lintu on kuollut, mikä alunperin aiheutti tuon tulehduksen, se kun saattaa johtua lukuisista eri syistä.

Olen itse mietiskellyt vetoa, sinkkiä, muovia... Tällä hetkellä vahvin epäilys kohdistuu vetoon, koska talo on vanha ja kaikki ovat altistuneet sille yhtä pitkän ajan. Tai sitten se on jotain aivan muuta. Muutamme täältä pois toukokuun puolessa välissä remontoituun vedottomaan taloon, jossa toivottavasti linnuilla on parempi olla.

Kommentit

  1. Voi harmi, tuo on tosi ikävää kuultavaa. Toivottavasti toiset linnut säilyvät hengissä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti