...

Täällä herättiin surulliseen näkyyn tänäaamuna, kun hoitolintuni Ykkönen oli lentänyt autuaammille maille. Eilen illalla näin sen voivan huonosti ja siirsin pikkuhäkkiin lämpölampun ja vitaminoidun veden kera, muuhun kun ei ollut mahdollisuutta. Häkissä se oli muiden kanssa vielä istunut normaalisti orrella, lennellytkin vähän, mutta sairashäkkiin laitettaessa istui vain lattialla ja näytösti, että se olisi vain mennyt huonommaksi koko ajan. Takapuoli oli jonkin verran tuhrussa, mutta en nähnyt oksentelua. Kupu oli silti pehmoinen, joten kuputulehdusta epäilisin jälleen kerran. Aamulla Ykkönen ei enää ollut elossa. Tosi nopea sairastuminen, koska tarkkailen linnut joka aamu viedessä ruoat ja Ykkönen on aina ollut ensimmäisten joukossa sirkuttamassa ja touhuamassa ja niin vielä eilisaamunakin! En sitten ymmärrä mistä tämmöinen nopea huonontuminen, varmaahan on, että tulehdus on vaivannut jo pidempään ja nyt sitten jostain syystä näin rajuna puhjennut tai kysessä on ollut jokin muu, esim. sisäelinsairaus joka saattaa viedä yhtäkkiäkin.

Tänään vein ylös ison oksan ja pystytin sen väliaikaisesti joulukuusen tukeen. Ja ovat kyllä pitäneet elämää! :)

Lupaamani kuvat pikkuisista. Kovasti on vaaleat vahanahkat edelleen, osalla jopa häivähdys sinertävääkin joukossa, mutta en voi mennä sanomaan/lupaamaan niitä koiraiksi kuitenkaan. Naaraan sirkuksen osaavat ja nahakoivat paljon ;)


Kommentit

 1. Voi että kun ovatkin söpöjä!

  VastaaPoista
 2. Olin niin innostuneena kuvista, että Ykkösen kuolema jäi lukematta. Osanottoni, ikävää se aina on! Ykkönen eli varmasti hienon undulaatinelämän, olen ihan varma siitä!
  _____________________

  Bee on muuten ihan erikoislaatuisen kaunis väritykseltäänkin näin noviisin silmään ja varsinkin siipikuvio on aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Voi ei, toinen poikanen jo :( Halit ja jaksamisia!
  Ihania kuvia poikasista <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti