Häkki uudistuksia ja pesintäsuunnitelmia

Linnut muuttivat tilanpuutteen vuoksi yläkertaan. Olen jo kauan suunnitellut kääntäväni häkin pitkälleen niin että lentotilaa tulee enemmän kun pinta-ala laajenee ja tätä varten sitten siirrettiin häkki yläkertaan. Siellä vain tulee oleskeltua paljon vähemmän, mutta olen sitten juonut siellä vaikkapa aamukahvia tai muuten vain istuskellut sohvalla lintuja katselemassa.

Sadie - Sir Robin, Aurora and Teddy in the background

They look so tiny!

Vähän vielä tuntuu häkki jännittävän, siirsin ruokakupit toiselle puolelle, ja niiden mukana tuli vähän hajontaakin :) Lennolle en ole vielä päästänyt. Yläkerrassa on huomattavasti enemmän huoneita ja ovia kuin alakerrassa, joten todennäköisesti rajoitan lentämistä vain siihen huoneeseen jossa häkki on sijoitettuna. Tilaa on kyllä reilusti, mutta vähemmän kuin alakerrassa. Portaikko on tosin avoin, joten kuka tietää jos sieltä joku nokkela nokka lentää välillä alakertaankin vierailulle.

Chiara on edelleen poikashäkissä jälkikasvunsa kera. Nuorin herra Gible hoitaa sitä melko paljon. Gwen ei ole erityisesti ystävystynyt kenenkään kanssa ja Gryffin harjoittelee kovasti laulamista ja koiraanelkeitä muutenkin vähän kaikkien kanssa joka sitä sietää. Siitä on tullut rohkea kättä kohtaan ja tällä hetkellä käsi tuntuu olevan lähinnä leikkikalu jota purraan aika lujaa! Jospa tämä vaihe vielä menisi ohi...Frodo ei todennäköisesti enää toista pesuetta saa, joten olisi ikävä jos sen linja katkeaisi jos vaikkapa juuri se kotiin jättämäni poikanen ei olisikaan kasvatukseen sopiva. Gryffin vaikuttaa vietikkäältä kuten isänsä, se on nokkela ja rohkea, joten keltanaamiosta ja kenties hieman pienemmästä koostaan huolimatta se todennäköisesti olisi paras suvun jatkaja, sitten kun sen aika on. Olenkin arvellut että kaikki poikaset saavat toistaiseksi jäädä parveen.

Olen myös miettinyt jo seuraavia pesintöjä, kun toiveissa on saada vielä yksi tai kaksi pesuetta tälle vuodelle. Olen lukenut että rengastettaessa aletaan jo lokakuussa syntyneitä poikasia merkkaamaan seuraavan vuoden renkailla, mutta koettanen käyttää jo hankittuja 2023 renkaita. Joten jos olen ripeä ja kaikki osuu kohdilleen, ehtisi poikasia rengastaa jo ennen vuoden vaihdetta ja syksyn harmauteen sopisi mainiosti seurata poikasten kehitystä kun kotona jumissa ollaan kuitenkin!

Pesintävireisiä naaraita meillä ovat Lilja sekä Lucy ja kummakseni Sadie näyttäisi värittävän vahanahkaansa oikeasti ruskeaksi myös. Olin varma, että se on "sininen tyttö" jolla ei ilmesty kunnollista ruskeaa vahanahkaa missään vaiheessa, mutta se on tasainen vaalea beige juuri nyt, joten pari viikkoa ja uskon sen olevan täydessä vireessä. Koiraista Boss, Steve ja Teddy ovat terässä, kenties pian myös Sir Robin. Frodo on kauheassa sulkasadossa ja selkeästi parantelee itseään kesän pesintärupeaman jälkeen reppana. Muutto on myös aiheuttanut stressisulkasatoilua isommassa määrin, joten ensin täytyy odottaa että rauhoittuvat.

Tulevien parien muodostaminen on melkoisen vaikeaa, mutta kaksi paria laitan ja toivon että ovat yhteensopivia, jos eivät valmiiksi ole paria muodostaneet ja jahka nyt saan päätettyä.

Kommentit