Pesivät parit

Pesimään ovat päässet Lucy ja Steve sekä uusintayritykseen Sadie ja Sir Robin.

Molemmat parit ovat jo tehneet munia (todella nopealla aikataululla!) Ja paritelleet näkyvästi tai no, yrittäneet ainakin, sillä olen jälleen kerran melko varma, ettei Robin ole onnistunut kunnolla kertaakaan ja Sadien kolme munaa ovat melko varmasti kaikki tyhjiä. Mutta vielä on aikaa, sillä munia suurella todennäköisyydellä tulee vielä tuplasti lisää. Molemmat naaraat ovat aiemmilla yrityksillään tehneet 7 munaa. Lucyn munat ovat valtavia ja Sadien melko piskuisia.

Steve taas nuorena isänä käyttäytyy valitettavasti kuten Frodo ensimmäisessä pesinnässään. Olen joutunut siirtämään munia Sadien pönttöön ja laittanut tekomunia tilalle Lucyn haudottavaksi. Se siis rikkoo munat tai häätää Lucy parkaa pois pöntöstä. Lucylla ei ole ollut oikein onnea sen pesinnöissä...

Sadie on kuitenkin ottanut Lucyn munat itselleen ilman mukinoita ja ehkäpä Stevekin vielä rauhoittuisi ja munat voisi myöhemmin siirtää takaisin, ainakin mikäli osoittautuvat hedelmöittyneiksi.

Odotettavissa olisi todennäköisesti spanglea, kanelia, keltanaamiota ja harmaata, kenties violettia Lucyn ja Steven pesinnästä, ja toisesta pesinnästä kaikkea samaa ja lisäksi kirjavaa, mikäli Sir Robin on onnistunut hedelmöittämään munia. Ensimmäisten poikasten voisi odottaa kuorituvan aikaisintaan lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Kommentit