Kotona

Leikkauksesta on kotiuduttu, hengissä, linnut ovat valitettavasti vähän villiintyneet ja koska en vielä jaksa tehdä käsilläni kauankaan, niiden hoitovastuu on edelleen pääosin muilla. Eilen syötin salaattia ja puutuneet jalkani taisivat lakata olemasta siksi aikaa, mutta ei voinut luovuttaa ennenkuin useampi oli uskaltanut tulla räpistelemään lehtien päälle.

Alla hieman tarkemmin omasta terveydentilasta, jota ei tarvitse lukea ellei ole kauhean utelias.

Minulta leikattiin siis 3 viikkoa sitten kasvain selkäytimestä - ihan sieltä niin syvältä kuin selkään yleensäkään pääsee ja leikkauksen jälkeen hermotus alaraajoissa on jonkinverran kärsinyt, toivottavasti kuitenkin vielä toipumaan päin. Kävelen kuitenkin kuin nuori varsa - se ei vain tunnu siltä. Juosta en vielä saa. Käsissä tunto on liki normaali, mutta lihakset niskassa ovat olleet tiellä, jotta on päästy käsiksi kasvaimeen asti, joten käsien käyttö on lihasten silpomisen vuoksi vielä toistaiseksi hieman rajoittunutta. Käytän myös niskanikamien kiinniporaamisen takia kauluria, joka sekin asettaa haasteensa normaaliin liikkumiseen... Kasvain kuitenkin saatiin kokonaan pois ja ennuste sen laadusta on hyvä, joten ihan vielä ei ole tarvinnut heittää kirvestä kaivoon.

---

Syksyn pesintöjä olen ehtinyt miettimään pikkuisen, pareja en ole vielä varsinaisesti päättänyt, mutta ajattelin kokeilla Lucya ja Alexanderia sekä mahdollisesti joko Steve tai Boss Kylan kanssa. Kotoa ei vielä löydy yhtään Steven jälkeläistä ja se osoitti edellisessä pesinnässä olevansa erinomainen isä. Bossin jälkeläisiä meillä on kaksikin, mutta se on terve ja hieno koiras ja pian siinä iässä että se siirtyy eläkkeelle. Lucy ei ole vielä useista munista huolimatta saanut pesiä koiraan kanssa jonka kanssa se olisi voinut saada jälkeläisiä ja toivon, että Alexander voisi olla puuttuva palanen. Kummallaan ei myöskään ole kumppania parvessa.

Osalla linnuista on vielä sulkasato meneillään, joten odotellaan rauhassa sen loppuun asti ja katsotaan sitten miltä tilanne pesintävireen kanssa näyttää.


--

I've been back home after my operation now for 2 weeks, all went well even though I'm suffering from some paresthesia here and there. Hopefully it will get better too.

I'm also hoping to be able to start with breeding as planned, as I am bound to stay home all autumn. Half of the flock is molting at the moment, so we'll wait for now and then we'll see how the breeding conditions get on - if they do. Fingers crossed!

Kommentit