Pesintäyritys

Edellisestä pesitysrityksestä on nyt kulunut puolisen vuotta ja kevät aurinko on saanut häkkikunnan taas virkistymään. Parvi ei ole kasvanut tahi kutistunut talven aikana, kaikki voivat hyvin ja kevät on selvästi saanut jokaiseen lisää eloa. Olen 2 viikkoa sitten laittanut pesintähäkkiin Sir Robinin ja Lucyn, sillä edellinen paritusyritys Frodon kanssa päätyi onnettomasti, vaikka pari olisikin muuten ollut toimiva.

Olen huomannut Lucyn olevan suopeampi käytökseltään myös muita koiraita kohtaan häkissä, ja koska Boss on sille läheistä sukua, arvelin kokeilla pesittämistä Sir Robinin kanssa, joskaan toiveet eivät ehkä katossa olekaan olleet. Sir Robin on kamalan kiltti ja herttainen koiras, mutta parittelua en ole valitettavasti itse ainakaan kertaakaan päässyt näkemään. "Läheltä piti" tilanteitakin olen nyt kahden viikon aikana nähnyt vain kerran, eilen. Lucy kuitenkin ottaa vastaan Robinin suosionosoitukset, ja antaa koiraan ruokkia, joten toiveita ehkä vielä on. On toki mahdollista että parittelu on onnistunut jossain välissä jota en ole nähnyt, mutta se ei tunnu todennäköiseltä. Frodo sen sijaan ei oikein edes jättänyt Lucya rauhaan vaan tuntui olevan nousemassa selkään joka välissä kun Lucy vain tuli ulos häkistä. Sillä hormonit olivat ehkä liiankin pinnassa ja vietti korkealla.

Lucy on kuitenkin muninut yhden munan joko eilen tai tänään, joka voi kuitenkin olla - ja hyvin todennäköisesti myös on hedelmöittymätön.

Sir Robin on kobolttivioletti clearflight kirjava ja Lucy harmaa(1.tek) spangle kaneli keltanaamio. Harmaan ja violetin yhdistelmä ei tosin ole mikään ihannetilanne, sillä molempien geenien sattuessa yhdelle linnulle ei kumpikaan väri tule esiin puhtaana. Muutoin pesueeseen olisi siis tulossa sinisen linjan poikasia joilla on 50% mahdollisuus olla kirjavia, violetteja, harmaita, spangleja ja keltanaamioita. Lucyn kaneli periytyisi vain pojille piileväksi.

Kommentit