Seitsemän munaa - Seven eggs

She's quite the egg layer I must say, but it seems none of them are fertile. After Lucy started to properly sit on the eggs she hasn't had much interest to wait on Robins rather clumsy moves in trying to mate with her, so what looked a little better last weekend has become nothing again.

I will let her lay all that there is to come and then let the couple go back with the others. We'll maybe try again with better luck in the late summer.


Lucy on muninut jo 7 munaa joista viimeisin tänään, joka toinen päivä siis kuten kuulukin. Valitettavasti yksikään ei vaikuttaisi olevan hedelmöittynyt, sillä mikä vaikutti jo lupaavalta paritteluyritykseltä viikonloppuna on viikon aikana valunut taas tyhjiin Lucyn ollessa niin tunnollinen hautoja ettei aikaa muhinoimiseen ole ollut. Jopa edellisen päivän parittelu saattaisi hedelmöittää seuraavan päivänkin munan, mutta koska en ole nähnyt paritteluyrityksiä nyt useampaan päivään, en jaksa uskoa että mikään näistä uudemmistä munistakaan olisi hedelmöittynyt.

Hedelmöittymisen näkee munan väristä n. 5-8 päivää sen tultua, hedelmöittymätön on läpikuultavan punerva. Munan voi myös valaista jolloin näkee verisuonet ja pikkuruisen sykkivän sydämen, mikäli muna on hedelmöittynyt, tai pelkän keltuaisen mikäli hedelmöittymistä ei ole tapahtunut.

Kommentit