Varhaiseläkkeelle - Early retirements

Edellisen postauksen munaongelmista onneksi päästiin. Chiara tuntui olevan sitä mieltä ettei muihin pesäpönttöihin (lue: ruokakippohin) ollut hyvä perustaa perhettä ja rajoitettu valonmääräkin kenties auttoi. 

Nyt lintuvalot on olleet täydellä loistolla ja ruokinta reilumpaa, sillä parvesta lähtee tällä viikolla Sadie ja Steve ja kenties jokin toinen pari lisäksi pesintähäkkeihin. Tosin toinen pari ilman pönttöä...

Jätän Jemmyn pois kasvatuksesta, sillä epäilen sen kärsivän hyperkeratoosista. Kirjoitan asiasta myöhemmin kuvien kera. Täten Bossille ei jää kumppania ja Chiarankin haluan lepäävän vielä syksyyn. Kenties syksymmällä voin sitten uusia Bossin ja Chiaran pesinnän.

Steve ja Lucy ovat tosin muodostaneet parin, mutta koska Lucy on aivan liian kiltti, en uskalla laittaa niitä pesitykseen uudestaan. Se antaa Steven astua vaikkei itse tahtoisi, siis se säksättää kyllä sille, mutta Steve ei kuuntele - tätä tapahtui viime syksynä jopa pesäpöntössä, ja luulen Lucyn tämän vuoksi jopa loukanneen jalkansakin silloin. Eikä se osaa häätää koirasta pois munien luota. Joten toivon siis, että Sadie osaa sanoa asian hieman painavammin. Steve on toisaalta niin hormonaalinen että se huolii varmasti kenet tahansa pariksi - tai niin itseasiassa tuntuvat kaikki koiraat olevan, nähtäväksi jää mitä mieltä Sadie on asiasta.

Parven tilanteen ollessa sellainen kuin on, on selvää, että tarvitsen pikimmiten uusia jalostuslintuja koska useampi lintu on jäämässä varhaiseläkkeelle. Mistä ja milloin jää vielä nähtäväksi. Englantilaisia kasvattajia on tällä hetkellä vain Etelä-Ruotsissa, mutta kenties kesälomareissu Tukholmaan tai kauemmas ei olisikaan hullumpi ajatus :)

--

Sadly I seem to have only one couple to get the breeding season going with. Jemmy has symptoms of hyperkeratosis, I've suspected it before too, but now her cere is way too big and bulgy. I'll post some pictures later on and write some more about it. As it is not something I want for any of my chicks, she has to be taken off the breeding and put on an early retirement. Luckily there are no babies for her yet.

So it means I only got Sadie and Steve and high hopes. I will though be putting another pair just to accompany them. Maybe Lucy and Sir Robin. Or Teddy, I think he might enjoy some alone time from the flock.

And because I now only have Boss and Steve as breeding males and some beautiful girls who sadly are also related, many of them, to one another or to the males - I haven't got much possibilities to get further with the breeding. And must get new birds. So maybe a trip to Southern Sweden during the summer...

Kommentit