Ratkaisuja - Solutions

Nyt toivon että tilanne olisi ratkaistu. Lilja siis meillä hautoi neljää (tyhjää, tarkistettu on) munaansa, toki ei vielä 18pv yhtäkään niistä, mutta onneksi linnut eivät osaa laskea.

Siirsin eilen illalla viimeisen kuoriutumattoman munan Liljalle. Se kuoriutui eilen illalla myöhään tai yön aikana ja nyt aamulla poikanen oli ruokittu 💓Mikä valtava helpotus. Odottelin vielä muutaman tunnin ja siirsin myös ruokkimattoman poikasen Sadien pöntöstä Liljalle. Ja se on nyt ruokittu myös.

Lilja ei valitettavasti ollut aivan ongelmaton viime pesinnässään myöskään, se muun muassa tyhjensi pöntön erittäin puhtaaksi, olipa mikä vaihe pesinnästä tahansa - mutta olen vaihtanut nyt pönttöä toisenlaiseen, joten toivotaan ettei tuloksena ainakaan olisi splayd legs - ja tällä kertaa osaan olla myös tarkempi kun olen tietoinen mahdollisuudesta. Se onneksi myös korjaantui toimenpiteillä erinomaisesti, kaikki poikaset kasvoivat isoiksi ilman rakenteellisia muutoksia. Liljaa täytyy kuitenkin kehua hyvin ruokituista poikasista, olivatpa ne hänen tai eivät. Sir Robin taas on ensikertalaisisä, mutta rauhallinen kuin viilipytty, joka syö hyvin ja syöttää emoa.

Että tällaista tällä kertaa sitten. Ei meille taida koskaan tulla yhtään "tavallista" pesuetta niin ettei ongelmia olisikaan. Sadie siis todennäköisesti ei vain omaa ihan täysin toimivia emon vaistoja ja poikaset ovat jääneet tämän vuoksi ruokkimatta. Steve on koettanut paikkailla asiaa, mutta koska pikkuiset lepäävät usein emon untuvien alla, ei mahdollisuutta syöttämiseen ole aina ollut.

Kokemusta on tullut taas roppakaupalla, valitetettavasti en voi etukäteen ruksia minkä ongelman tällä kertaa pesinnässä haluaisin, vai kokeiltaisiinko ihan perussettiä välillä - vaan kaikki tulee joko osata valmiiksi tai sitten panikoida. Ensimmäistä kertaa ruokin itse ja olen tosi iloinen, että se onnistui ja sain sillä tavoin todennäköisesti pelastettua poikasen, ainakin tähän asti.

Ja sivuhuomautuksena, koska jostain syystä tämä on menettänyt aavistuksen arvoaan: keskimmäinen poikanen on mustasilmäinen ja kaksi muuta vaikuttaisivat siis kaneleilta, niiden kropan väri on vaalea verrattuna keskimmäiseen. Vanhimmalla on myös keltainen/oranssi nokka, kuten syksyn pesueen kanelilla Hedwigillä.

--

An update in english too, it's been just too much to be able to write more than I feel is a must.

The result in this breeding is two dead chicks and 3 alive ones... As a conclusion, Sadie doesn't seem to have fed them, both two chicks died only about 6h after hatching, with empty crops. The hatching also seems to have taken a longer time than usually and the chicks have been somewhat exausted when finally out. The first one, if you've read the updates before, did even have the "umbilical" cord attached to it too. According to research I've been doing, the breeding conditions might have been too dry.

Steve seems to have done almost all the feeding of the eldest survivor and I've been hand feeding, till today, the second eldest one - every 2-3 hours from friday evening, exept the night when the crops been left to empty for 6-8 hours.

But I was worried for the last unhatched one. And I was worried I would have to hand feed the younger baby all the way - possibly even the one that hadn't even hatched yet. Sadie did keep both the babies warm, but the youngest one only got fed occasionally and only a little at a time. So just yesterday I finally took the last unhatched egg and placed it in Liljas nest. Why - I was hoping she takes it as her own, even though she had been brooding her own eggs just for little over a week (4 empty ones) - and I wasn't hoping in vain - because the chicks been fed now 💓 I've also taken the one I have been feeding over to Liljas nest. And she's started to take care of that one too.

So Lilja has got 2 babies now, both of which are Sadies and his brother Steves and Sadie herself has just one fat baby, from her sister Chiara. Yes, odd enough, and I do hope I someday will get to breed a completely normal clutch with no complications.

Kommentit