Kesytystä ja hoitoa


Teddy ja Jane ovat sen verran kilttejä ja rauhallisia että olen alkanut kesyttämään niitä. Toinen syy tälle on etteivät osaa ainakaan aktiivisesti etsiä ruokaa häkistä, vaan istuvat melko apaattisena lähinnä yhdellä orrella tai kuten eilen, lattialla. Uloste on myös kulkenut heikohkosti edelleen, ja olen siivoillut takapuolta nyt kerran päivässä. Varsinkin Teddy sotkee sulkansa ja siten tukkii takapuolen.

Molemmat syövät onneksi kädestä tarjottua kostutettua hirssiä, olen nyt vaivihkaa painellut siihen idätettyä siementä kananmunan keltuaiseen sotkettuna, tosin idätetyt siemenet eivät kelvanneet, mutta keltuaisen maku ei tainnut olla aivan huono :) Ensi kerralla muutama tippa vitamiiniliuosta ja kalsiumlisää. En osaa yhtään sanoa millä ruokinnalla ovat olleet, siemeniä oli kuljetushäkin pohjalla. Olen pitänyt lämpölamppua päällä toisinaan, mutta se ei ole oikein hyvä taas jos eivät oikein juo. Joten ongelmaa on nyt kerrakseen.

Ovat selkeästi ihmeissään kaikesta eivätkä tunnu oikein tietävän miten kaikkeen tulisi suhtautua. Aikomuksena on pitää lintuja ainakin 4 viikon karanteenissa, mikä särkee vähän sydäntä.

Meille on keskiviikkona tulossa 2 naaraslintua lisää, jotka molemmat ovat Christinan linjoja. Molemmat tytöistä ovat myös keltanaamioita, joten sitten piisaa toivottavasti. Keltanaamio on onneksi dominoivasti periytyvä ja siinä mielessä helppo tarvittaessa jalostaa pois. Nämä ovat puolitoista vuotiaita hekin, eli todennäköisesti Lucyn sukulaistyttöjä, aivan varmuutta ei ole sillä eivät ole suoraan Christinan pöntöistä eivätkä rengastettuja.

Näiden hankintojen jälkeen alkaakin parvi olla jotakuinkin täysi ja uusia ei tarvitse ihan heti katsella :) Harmikseni tuo poikapari Frodo-Boss tietenkin vie mahdollisuuksia tytöiltä muodostaa pesiviä pariskuntia luonnostaan, joten toivon että tasapaino tähänkin vielä löytyy. Muutoin kahden uuden tytön myötä kotoa löytyy siis 4 koirasta ja 5 naarasta.

Kommentit