Nyt piisaa

Nyt tuntuisi että parvi on saavuttanut lopullisen kokonsa, kun talosta löytyy 9 undulaattia, jotka asuvat kylläkin toistaiseksi kolmessa eri häkissä. Yhdelle koiraalle tosin olisi ehkä vielä tilaa... Toiveena ja tavoitteena on ollut alusta asti pystyä kasvattamaan englantilaisia undulaatteja ja tämä toive oli aikalailla mahdoton edellisen viiden linnun kanssa, syystä tai toisesta. Nyt siis parveen on saapunut 4 potentiaalista jalostuslintua. Toivotaan kovasti, että kaikki pysyvät terveinä ja että joku edes muodostaisi sopivan parin. Sopivan siksi, että esimerkiksi Frodoa en uskalla enää käyttää, ja iso osa parvesta ovat sukua keskenään ja Robin on tosiaan toistaiseksi saanut vain tyhjiä munia. Mutta tiedossa toki on, että englantilaisia on aavistuksen vaikeampi pesittää kuin tavallisia australialaisia.

Uudet tulokkaat saavat nyt rauhassa tutustua ensin meihin ja myöhemmin parveen, joten kolmen häkin eloa on tiedossa vielä jonkin aikaa. Kesällä sitten toivotaan, että saataisiin käynnisteltyä pesityksiä. Parvi on erittäin harmaa ja spangle voittoinen, joita ainakin tulee näkymään mahdollisissa poikasissa.

Alla hieman kuulumisia kaikilta.

Uudet tytöt

Keskiviikkona haimme tyttäreni kanssa Sadien ja Chiaran. Tytöt olivat vielä tähän asti kulkeneet yhteisellä nimellä, mutta meille tullessaan ne saivat nimet. Ne tulivat oman häkkinsä kanssa ja saavat tutustella meihän tutusta ympäristöstä. Häkistä löytyy sekä peilejä että köysileluja joten uudelleen kalustaminen on edessä. Sadie ja Chiara ovat kotikasvatettuja poikasia, suoraan Christinan linjoista, joten ne ovat sukua sekä Bossille että Lucylle. Ne ovat tällä hetkellä parven kesyimpiä tullen kädelle istumaan - myös ilman ruokaa ;) Matkahäkistä omaan häkkiin siirtäminen siis sujui hienosti. Muutoinkin matka ei tuntunut ottavan koville lainkaan, vaan söivät innokkaasti jo ensimmäisenä iltana ja uloste on kulkenut hyvin. Chiara on harmaa kaneli opaali keltanaamio ja Sadie on vaaleansininen spangle kaneli opaali keltanaamio. Ne ovat todennäköisesti sisarukset. tulivat siis Christinalta edelliseen kotiinsa munina!


Teddy ja Jane

Teddy ja Jemmy (ent. Jane) ovat tuntuneet kotiutuvan hyvin myös. Ulostamisen kanssa ei ole ollut nyt enää ongelmia ja yötkin vietetään orrella istuen. Teddy on nyt vasta tuntunut havahtuvan parven ja muiden lintujen olemassa oloon ja eilen kuulimme siltä ensimmäiset laulut ja minkälaiset! En tiedä onko se voinut viettää aikaa esimerkiksi neitokakadujen kanssa, sillä sen äänirepertuaari on vähintäänkin erikoinen. Jospa saisin sitä videoitua myöhemmin. Jemmy hyökkää innokkaasti hirssin kimppuun kun sitä tarjotaan, Teddyllä tuntuu olevan mielessä monet muut asiat ja ruokailu on enemmän toissijaista, se on kuitenkin syönyt omatoimisesti kupista, jota en ole vielä nähnyt Jemmyn tekevän. Syötän edelleen märkää hirssiä johon tiputtelen vitamiinitippoja.

Vanha parvi

Vanha parvi elelee samaan malliin kuin ennenkin. Mutta Aurora on aavistuksen sairas edelleen, ilmeisesti rankan sulkasadon vuoksi. Sen saattoi laukaista ensin Robinin ja Lucyn pesintä, jolloin se tuntui välillä olevan huolissaan Robinin poissaolosta, vaikka eivät kuitenkaan vietä muutoin aikaa yhdessä, joten pari on hieman erikoinen. Sulkasato alkoi suunnilleen samoihin aikoihin kun pesintä loppui, jonka yhteydessä Aurora jopa oksenteli, se sai lyhyen antibioottikuurin ja lämpöhoitoa ja sulkaa irtosi todella isot määrät. Nykyisin se syö hyvin ja peseytyy, mutta ei ole selvästikään vielä aivan toipunut, sulkapuku on aika kamalan näköinen.



Kommentit