Uudet undulaatit

Eilen kävin Oulun Akvaariosopista hakemassa meille kaksi uutta englantilaista. Ne ovat ilmeisesti tulleet aika suoraan tukusta, sillä eivät turhia varo kättä, ja kertaalleen ovat syöneet hirssiä kädestä tarjottuna. Ovat siis paljon kesympiä kuin aiemmin eläinkaupasta hankkimani Frodo tai edesmennyt Monti tai yksityiseltä hakemani Aurora ja Robin. Ruoka syödään lattialta ja muutenkin häkin lattialla ollaan paljon. En tiedä ovatko vielä löytäneet vettä juotavaksi asti, sitä on automaatissa, ruokakupissa ja vadissa häkin pohjalla. Salaattia eivät ole vielä maistaneet kun olen sitä tarjonnut.

Koiras oli kehittänyt itselleen ulostepaakun peräaukon ympärille matkan aikana ja oli siksi vaisu pari ensimmäistä tuntia kotiin tultuaan, eikä kakkinutkaan heti. Huuhtelin takapuolen samalla kun vapautin sen häkkiin ja tarkistin renkaan. Se on 2022 poikanen ruskealla renkaalla. Tarjosin ensimmäisenä iltana myös infrapunavaloa koska olin kastellutkin sen ja valon edessä istuskelivatkin iltaan asti. Sammutin sen yöksi ja tänään sille ei ole ollut enää tarvista. Koiras kuitenkin nukkui yönsä lattialla ja tästä johtuen ilmeisesti kakkapaakku tuli takaisin ja saa nyt nähdä joudunko pesemään sen uudestaan. En haluaisi, koska suhtautuvat käsiin niin hienosti nyt.

Naaras on vilkkaampi, saa vähän lentohepuleita, mutta ei vaikuta olevan sen hermostuneempi käden suhteen. Eilen antoi sormen tulla ihan iholle asti ja vain kummeksui sitä hieman. Eivät pelkää kameraa ja muutenkin ihanan ennakkoluulottomia. Varmasti tämä kaikki on niille on myös järkyttävää ja muutos entiseen on suuri.

Väriltään ovat molemmat harmaita, koiras täysin normaalikuvioinen harmaa ja naaras keltanaamio opaali, todella kauniita, sulkasato taitaa olla kesken molemmilla, sillä pitkät pyrstösulat ovat vajaita ja koiraalla on myös uusia sulkatuppeja otsalla. Koiras on siis jo kerran sulkasatoillut ainakin, joten ikä täytyy olla jo reilua puolta vuotta tai lähemmäs vuotta, sen verran runsas höyhenpeite on, iirisrenkaat aivan valkoiset ja menossa oleva sulkasato myös loppupuolella.

Naaraalla on violetti 2021 vuoden umpirengas. Se oli ilmeisesti myös satuttanut jalkansa jossain matkan varrella sillä saamani puisen kuljetushäkin pohjalla oli veritarhoja orrella ja lattialla. Orsi oli asetettu liki lattian rajaan. Tyttö hyppäsi itse ulos kuljetushäkistä, joten en ole sitä edes vielä käsitellyt, sen takapuoli on siisti ja muutoinkin ollut alusta asti vilkkaampi kuin koiras.. Jos oikein olen nähnyt ja tulkinnut, molemmat linnut ovat Hollannista. Vasemmassa jalassa niillä on värillinen umpinainen vuosirengas ja oikeassa jalassa on harmaa alumiininen avorengas. En oikein pidä tuosta avorenkaasta, mutta en haluaisi alkaa niitä poistamaankaan, joten toivon, että niiden kanssa ei tule ongelmia.


Toivotaan kovasti että kotiutuinen sujuisi ilman ongelmia ja että pääsisivät stressistä ja sulkasadosta yli terveinä. Alku on ainakin lupaava! Nimiksi olen arvellut Jane ja Teddy tai mahdollisesti Frank :)

--

Yesterday I fetched my two new budgies from Oulu. They're 2022 born standard grey male and a 2021 opaline grey yellowface female. Hoping they will settle down well and without problems.


Kommentit