Viisiviikkoiset

Pitkästä aikaa ehtii päivittämään, talo on ollut täynnä lomalaisia ja olen itse juossut järjestämässä taidenäyttelyä nyt jo toista viikkoa, mutta vauvat kasvavat ja kaikki linnut voivat hyvin!

Siirsin eilen kokeeksi Chiaran jo pois pesintähäkistä. Se on pitänyt vauvoista hyvää huolta, mutta vahanahka alkaa olla jo niin sininen että sen pesintäaika taitaa alkaa olla jo ohi. Se ei myöskään oikein helpolla anna Frodon syöttää ja eilen näin sen hyökkäävän Frodon päälle tämän syöttäessa poikasia pöntön suulle ja seurauksena molemmat lensivät häkin lattialle, joten sen on täytynyt myös tarttua kiinni. Arvelin siis antaa emälle ansaitun levon ja Frodo saa hoitaa poikaset loppuun seuraavat pari viikkoa. Pianhan ne jo alkavat syömään aivan itse.

Kaksi vanhinta ovat tulleet ulos pöntöstä, tosin menevät toisinaan vielä takaisinkin ja yöt ovat tähän asti vielä viettäneet pöntössä. Pikkuisin keikkuu miltei koko ajan pöntön suulla, muttei ole vielä astunut ulos asti. Vanhin on ollut jo sen verran kauan ulkona, että se on alkanut isän esimerkistä myös maistelemaan ruokaa. Toiseksi vanhin tuli ulos vasta tänään, mutta tässä tunnin sisään on alkanut seikkailemaan jo pitkin häkkiä 😄 Istun itse tietokoneineni samassa huoneessa ja katselen poikasten touhusteluja. Vasta nyt kakkospoikasen tultua ulos on alkanut selkeät tutkimusmatkailut, ykkönen on ollut aivan rauhallinen ja vain välillä lennellyt edestakaisin. Pikkuisin taitaa myös pian olla sitä mieltä että pönttöily saa riittää, koska veljellä tuntuu olevan niin hauskaa

Aavistelen tällä hetkellä, että vanhin voisi olla kuitenkin naaras, jo käyttäytymisenkin perusteella - toiseksi vanhin olisi koiras ja nuorin on melko varma koiras. Mutta mahdollista on myös, että kaksi vanhinta ovat naaraita ja vain nuorin on koiras. En ole laittanut kuvia vielä millekään foorumille tarkennusta varten, ja senkin jälkeen voi vielä erehtyä, joten sukupuolet ovat vielä epävarmoja.

Chick nr 3, male, 31 days old

Chick nr 3

Chick nr 2, male, 33 days old

Chick nr 2, male

Chick nr 1, female, 35 days old

Nr 1 on the left and 2 on the right.
Here you can see the difference in the cere colour, male has a brighter pink cere, which will later on turn to violet and then blue. Female cere will continue being lighter colour with distinct white areas around the nostrils and later on will develop either light blue or light brown tint.

Näistä poikasista mahdollisesti kaksi etsii uutta kotia. Luovutan poikaset 8 viikon iässä, joten tässä tapauksessa luovutus sattuisi viikoille 32 ja 33. Olemme perheen kanssa lomalla juuri luovutuksen aikaa, joten poikaset voisi hakea vasta aikaisintaan 15/8. Yhteyttä voi ottaa facebookissa, tästä blogista löytyvällä yhteydenottolomakkeella tai s-postitse.


Aiemmin puhuin pitäväni kotona valkokasvoisen poikasen, mutta katsotaan nyt. Chiaran valkoinen pyrstö näyttäisi periytyneen vanhimmalle poikaselle voimakkaimmin, joten voi olla että sen täytyy jäädä kotiin.

Nuorin on näistä ylivoimaisesti uteliain ja kesyin, ollut ihan pikkuriikkisestä asti, joten jos se vaihtaa kotia, haluaisin nähdä sen ehdottomasti paikassa jossa ollaan kiinnostuneita kesyttämisestä ja jossa on aikaa touhuta lintujen kanssa.

Ja mitä tulee nimiin, taisin jo aiemmin mainita vuorossa olevan G-poikueen, joten nimiä on kaavailtu sen mukaan, Mikäli sukupuoliarviot osuvat nappiin ovat nimet Gideon, Griffin ja Gwen/Grace.

Kommentit