Yksi inniskä lisää

Viime yönä kuoriutui kolmas, niin kuin pitikin. :) Enää kaksi munaa jäljellä. Ensimmäisellä näkyy jo pikkuisen pigmenttiä selässä.


Tuota häkkiä on kyllä helppo hoitaa pesittäessä verrattuna siihen isoon, jota käytin viimeksi pesittäessä. Isossa häkissä Loisto tuli pöntöstä joka kerta kun avasin oven ja ovenhan joutuu avaamaan päivittäin. Tässä sen sijaan Loisto tulee pöntöstä hyvin harvoin silloin kun itse olen häkillä touhuamassa. Sain jopa vaihtaa aluspaperit ilman että rouva keskeytti hautomisiaan. :) Ovia saisi olla yksi enemmän tai ei kaksikaan haittaisi, joten joskus ehkä voisi ajatella ihan ostavansa juuri sellaisen häkin kuin mitä pesintähäkiltä toivoo. Pönttökin saisi olla ihan reilusti tuonne katon rajaan asetettavissa, kun se nyt on puolessa välissä häkkiä. Vaikka hyvin ovat linnut hyväksyneet pöntön tuossakin. Cielokinhan teki tässä häkissä kahdet munat, ne olivat siis hedelmöittymättömiä.

Vierashuoneen isohäkkiläisiä ei voi päästää vapaaksi joka päivä, vaan olen koettanut vuorotella joka toinen päivä, sillä huoneen ilma menee hyvin nopeasti tunkkaiseksi, enkä noilla ikkunoilla pysty tuulettamaan lintujen ollessa vapaana. Tänään sitten oli taas lentopäivä, availin ovet tai siis oven, koska tuossa isossa häkissä niitä on vain yksi, (kertakaikkisen typerä ratkaisu!!) ja siivoilin ruoka-astioita ja vaihdoin vettä. Joku on alkanut satoilemaan runsaammin, joten laitoin isoonkin häkkiin vitamiinia veteen.

Ovi kylpyhuoneeseen oli siis auki siinä puuhaillessani ja linnut lentelivät silloin tällöin kun hain ruokakuppeja kylppäriin, jolloin Rasta vilahti väärään huoneeseen. En tietenkään ehtinyt sulkea vessan ovea käytävään ennen kuin Rasta oli jo siellä, siis talossa, missä kaikki koiratkin ovat. Foxy on melko turvallinen (vaikka en luottaisi siihenkään silti) mutta Rommi ja Lisa eivät, joten juoksin äkkiä nakkaamaan Rommin ja Lisan pihalle, katsomaan missä lintu, ja laitoin Foxyn häkkiin. Koetin ensin saada Rastaa orrelle, tai lentämään takaisin vessan ovesta, mutta oven yläkarmi oli niin alhaalla, ettei lintu tajunnut ovea ollenkaan. Jouduin valitettavasti lennättämään tätä hyvin syönyttä tyttöä niin kauan, että se laskeutui lattianrajaan, josta kiedoin sen pyyhkeeseen ja vein muiden seuraan, aivan hengästyneenä, raukka.

Rasta ja Cinna


Rasta on tosiaan varmasti lihonut meillä ollessaan, se jää usein häkkiin himmailemaan Nieven kanssa, Nieve ilmeisesti kuitenkin kuluttaa niin paljon energiaa lauleluun, että se pysyy hoikkana, kun taas Rasta-kulta mussuttaa siemeniä sen aikaa! Puoli kesää on kuitenkin jo kulunut, joten uskoisin, ettei se muodottomaksi ehdi lihoa, se on vain "laiduntamassa" täällä meillä ;) Kotona oppinee liikkumaan taas aivan normaalisti Ykkösen kanssa.

Rasta ja Justus
Parven parisuhteet ovat muutenkin aivan sekaisin tällä hetkellä, Ade ja Ykkönen kun olivat solmineen melko läheisen suhteen ennen Aden lähtöä ja Sarin harmaa (muistaakseni nimetty Justukseksi :)) on pitänyt eniten seuraa ehkä Nievelle tai sitten keskittynyt Aden ja Ykkösen kiusaamiseen. Rasta on ollut omillaan. Nyt Cinnan tultua en ole huomannut sen erityisempää liittoutumista suuntaan tai toiseen, kyllä sieltä varmasti vielä joku pari muodostuu kuitenkin. Nieve ei ole muihin niin kiintyy kuin Jeaniin ja varmasti ne muodostavat parin vielä pesinnän jälkeenkin, näin uskoisin.

Meillä on vielä ennen vauvan tuloa muuttohommat edessä niin että linnut muuttavat yläkertaan ja me muutamme tuohon varsinaiseen makuuhuoneeseen. En tiedä miksi ei heti silloin muuton aikana jääty tähän alas... Mutta ehtiihän sitä vielä. Yläkertaan ei ole olemassa ovea, joten olen suunnitellut portaiden alapäähän jonkinlaista verhoa tai sermiä, joka estää lintuja lentämästä alakertaan. En usko, että kovin usein olisivat alas menossakaan, mutta kerta se on yksikin. Yläkerrassa onkin sitten taas vähän enemmän lentotilaa ja myös hyttysverkollisia ikkunoita, joten päivittäisen lentelyn pitäisi olla myös mahdollista.

Kommentit