Englantilaispesitys

Hei undulaattiystävät! Liekö tällä blogilla enää lukijoitakaan jäljellä...

Tyttäreni kanssa aloitimme undulaattiharrastuksen uudestaan keväällä 2020, ensin eläinkaupasta ostetulla englantilaispariskunnalla, joista Frodo on todennäköisesti hybridi ulkomuodon perusteella, koko taas on englantilaisen. Muutaman kuukauden päästä tästä saimme kaksi ihanaa koirasta Christinalta Piteåsta, Boss ja Umbra, mutta Umbra valitettavasti menehtyi jo 6kk iässä useiden viikkojen hoidosta ja lääkitsemisestä huolimatta. Kasvattaja Christina on myös lintuihin erikoistunut eläinlääkäri Luleån Gammelstadissa, jolta saatu apu on ollut suuri helpotus. Umbra ehti muodostaa tiiviin parin englantilaisnaaraamme Montin kanssa, joka oli eläinkaupasta keväällä haettu tyttö. Monti jäi kovin suremaan puolisoaan.

Vuoden 2021 alussa otimme uutta kotia etsineen pariskunnan myös mukaan parveen, violetti kirjava Sir Robin sekä harmaanvihreä spangle Aurora. Kevään aikana kuitenkin myös Monti sairastui ja kuoli, sen sairasjakso oli lyhyt.

Jäljellä olivat enää parin muodostaneet Boss ja Frodo (molemmat koiraita) sekä Aurora ja Sir Robin. Minulla on ollut aina toiveena saada joskus enkkupesintä onnistumaan, joten tarvitsin englantilaisen naaraan, joka saatiinkin Christinalta 2021. Lucyn ja pöntössä Frodon kanssa on 2 munaa, joiden hedelmöittymisestä saamme tietää ensi viikolla...

Pesivä pariskunta on paritellut onnistuneesti ainakin kaksi kertaa joten toiveita hedelmöittymisestä on!

Lucy on tunnollisesti hautova äiti ja Frodo on pitänyt hyvän huolen emon ruokkimisesta, päivystää useimmiten pöntön suulla ja laulaa muun parven mukana. Kumppani Boss jäi tosiaan toiseen häkkiin, mutta parinvaihtoa/vuorottelua Frodolla on ollut koko ajan ja Boss myös vaikuttaa tyytyvän toisen häkin seuraan hyvin. Boss ei ole oikeasti Boss vaan aika kiltti koiras.

Olen unohtanut tilata renkaat, ja katsotaan nyt ehtivätkö ne tulla ennen kuin mahdolliset poikaset ovat rengastusiässä. Olen aina voidessani rengastanut aiemmat pesueeni CC tunnuksella, ja samalla tunnuksella on tarkoitus jatkaa nytkin. Emme kuuluu Ruotsin kasvattajayhdistykseen, todennäköisesti kuitenkin myöhemmin.

Frodo on vaaleansininen opaali ja Lucy on harmaa spangle kaneli keltanaamio, joten kaikki poikaset ovat sinistä linjaa, joko harmaita tai sinisiä, todennäköisesti myös Lucy on perusväriltään 1-tekijäinen sininen sekä 1-tekijäinen harmaa. Täytyy myöntää, että värigenetiikka on vuosien tauon jälkeen vähintäänkin ruosteessa ja osittain täysin unohtunut, joten saa huudella jos olen väärässä ;) Keltanaamiota saatettaisiin saada puoleen poikasista, ja naaraat ovat opaaleja tai spangle opaaleja. Spanglea kun sitäkin voidaan saada n. puolelle poikasista. Kaneli valitettavasti jää todennäköisesti vain piilevänä koiraspoikasille, ellei Frodo sitten kanna tätä geeniä piilevänä.

Joka tapauksessa värit ovat yhteensopivat eivätkä dominoi toisiaan liikaa. Variaation mahdollisuus on melko suurta, puhumattakaan vanhempien kenties piilevistä ominaisuuksista.

Frodo, vaaleansininen opaali

Lucy, harmaa spangle kaneli keltanaamio

Lucyn sukutaulu

Eilen saapui toinen muna

Kommentit