Tilanne

Sananen pesinnöistä täälläkin. Sadien ja Steven munan tulisi kuoriutua viimeistään tänään tai huomenna. Päällisin puolin siinä ei näy muutoksia, joten toivon että kaikki on mennyt hyvin ja munasta kuorituisi vielä poikanen. Sadie on hautonut hyvin heti muninnasta lähtien ja tänään tulee 17 päivää täyteen. Sadiessa on havaittavissa myös innokkuutta uudelle kierrokselle, sen käydessä useammin Steven luona tarjoamassa itseään, nopeasti kylläkin, joten paritteluja en ole nähnyt.

Lucyn ajattelin pian päästä pois hautomasta, katsotaan nyt laitanko tilalle toista naarasta tai toista paria.

Parvi voi hyvin ja äänekkäästi, Boss ja Chiara haluaisivat pesimään, kuten aina ja Gible on kovin kiinnostunut parin edesottamuksista, sillä itsellä kun ei ole paria parvessa, eikä siellä oikein sopivaa sille varsinaisesti olekaan. Kasvattamista ajatellen violetti ja harmaa ei oikein sovi yhteen ja porukka on niitä täynnä.. onneksi välissä on muutama sininenkin, joten tästä vielä eteenpäin päästään.

Kasvateilta kuuluu silloin tällöin kuulumisia ja hyvin on mennyt. On ihana kun kaikki ovat saaneet hyvät kodit ja että on elo uusien lintukavereiden kanssa on sujunut.

Kesällä arvelin ottaa projektikseni rakentaa yläkertaan itse aviaariota. Katsotaan kuinka se onnistuu ja miten hyvin suunnitelmat pysyy hanskassa, tilaa on melko hyvin aviaariota varten, mutta toivoisin kuitenkin että linnut haluaisivat myös ulos lentämään. Pelkään että ne ovat sitten niin tyytyväisiä isommassa tilassa, joka kuitenkaan ei tule olemaan enempää (tai ainakaan paljon enempää) kuin puoltatoista metriä suuntaansa, etteivät enää välitä vapaana lentelystä... Ero on jo nytkin huomattava poikasten ja eläinkaupan tai vanhempien lintujen välillä. Tai naaraat oikeastaan ovat niitä nurkissa nököttäjiä ja koiraat lentää olipa ikää miten paljon tahansa (huom. meillä on nuori parvi).

Meillä lentolintuja ovat innokkuus järjestyksessä: Iris, Frodo, Hedda, Helmut, Lilja, Gible, Boss, Chiara, Aurora, Alexander ja Kyla. Alexander on käynyt häkin ovella istumassa. Chiara ja Aurora lähtevät hyvin satunnaisesti lentämään ja Boss lähtisi, mutta nykyään se menee vain sinne minne Chiarakin menee, eli ei kovin kauas ja Gible on tässä omituinen perävaunu, joka ei ole myöskään kiinnostunut mistään muusta kuin Bossista ja Chiarasta.

Kommentit