Ensimmäinen vauva - The First Baby Is Here

Täältä kuuluu kuitenkin myös iloisia uutisia, sillä ensimmäinen unduvauva kuoriutui munastaan jo eilen aamulla, vaikka olin laskenut 18pv tulevan täyteen vasta tänään.

Siitä on tosiaan jo 12 vuotta kun täällä on viimeksi ollut undulaatinpoikasia, silloin meidän mystiselle Nieve-pojalle, joka oli todennäköisimmin hyvin harvinainen hollanninkirjava (dominoiva kirjava), myös jälkeläistensä perusteella, mutta mutaatio jota en sattumusten summana koskaan päässyt jalostamaan esiin koska jouduin lopettamaan harrastuksen niin yllättäen. Edellinen pesue täällä oli Nieven ja Akka-naaraan jota sain lainaan ystävältäni Minnalta, kun tiesimme että Akka hoitaa homman ja poikaset ovat taattuja ainakin naaraan puolesta. Akalla ei myöskään pitänyt olla resessiivistä kirjavaa piilossa, joten kaikki poikaset jotka olisivat kirjavia olisivat suoraan Nieven perintöä. Nieven jälkeläisiä lähti maailmaan useampia, joten kuka tietää, ehkä joku niistä joskus sai vielä poikasia ja ehkä hollaninkirjava vielä elää Suomessa... Hollanninkirjava on helppo tunnistaa ja myös kasvattaa, sillä se on tosiaan dominoiva, se näyttää ulospäin aivan resessiiviseltä kirjavalta, mutta sillä on iirisrenkaat, kuten australiankirjavalla.

Tämä poikanen kuitenkin on todennäköisesti ihan vain tavallinen väreiltään, tai ei vain, vaan varmasti aivan ihana! Lasten kanssa kipristeltiin aivan ihastuksesta kun piipitys kuului sohvalle asti. Sen verran olen kurkistanut pönttöön että sain nopean videon lähetettäväksi tyttärelleni aamusta kun hän oli jo ehtinyt kouluun (eilen oli viimeinen päivä) - video löytyy instagramista ja sen jälkeen olen tarkistanut että se saa ruokaa. Vaikka totuushan on, että mikäli emot sitä eivät ruokkisi, en osaisi tehdä sitä itsekään. Frodo tuntuu ruokkivan sitä erityisesti ja hyvä, sillä se tankkaa itseensä päivät pitkät tuoreruokaa jota on koko ajan tarjolla.

Seuraavan munan tulisi kuoriutua näiden laskujen mukaan siis huomenna.

Kommentit