Rengastus ja genetiikkahöpinää

Täällä aloitettiin rengastus jo eilen! Tämähän on ensimmäinen kerta kun olen saanut poikasia rehelliseltä enkulta, ja Frodo myös on kookas hybridi, joten koko on isompi jo siksis, plus että vanhemmat oikeasti tekevät hirmuisen hyvää työtä ruokkiessaan kolmea pientä, joten kasvuvauhti on valtava. Vanhin on siis tänään 8 päivää vanha ja arvelin kokeilla keskimmäisen rengastusta jo tänä iltana. Ei siksi, että eilinen rengastus olisi ollut hankala, mutta saan illaksi helpommin kaverin mukaan joka saattaisi voida ottaa kuvia samalla.

Vanhimmalla on myös kivasti jo untuvaa ja pigmentilliset alueet alkavat jo näkymään. Esimerkiksi kirjavilla undulaateilla pigmenttiläiskät ovat vähäisempiä ja vaikkapa inoilla ei melaniiniä kehity ollenkaan, sen lisäksi että inoilla on punaiset silmät. Näillä kolmella on kaikilla mustat silmät.

Olen myös korjannut kamalan virheen täältä blogista, toivottavasti joka paikasta, sillä olin laskeskellut päässäni, että joku poikanen tässä pesueessa voisi olla normaalikuvioinen, mutta ei tietenkään. Emo periyttää opaalia pelkästään kaikille koiraille, sillä on niitä yksi kappale, jolloin ne saavat resessiivisyyteen riittävän geenin ja Frodo periyttää sitä kaikille, sillä on niitä kaksi - naarailla yksi opaaligeeni riittää visuaaliseen opaaliin, sillä opaali on sukupuolisidonnainen ja naaraille niitä mahtuu vain yksi, koirailla sen sijaan sukupuolisidonnaista geeniä tulee olla kaksi kappaletta jotta se olisi linnussa visuaalinen, yhden geenin riittäessä vain piilevään opaaliin. Joten opaaleja kaikki tyynni ja kuten silmät jo aiemmin ovat todistaneet, ainakaan yhtään visuaalista kanelia ei tässä pesueessa nähdä. Ja hyvä näin, mitä vähemmän mutaatioita tässä vaiheessa, sitä parempi.

Keltanaamio näkyy myös melko varhaisessa vaiheessa kun päänalueen sulat alkavat kasvamaan ja pidän edelleen sormia ristissä että joku poikanen olisi normaali jonka mielelläni jättäisin kotiin. Vaikka ei se keltanaamio nyt niin kamala asia ole, se vain, että kaikki minun naaraani ovat keltanaamioita..

Kesä on kuumimmillaan täällä saaristossakin, joten ovet ovat usein auki ulos asti ja linnuilla vähän rajoitetummin lentoaikaa. Nuoriso onneksi nukkuu aamusta pitkään joten olen saattanut pitää huoletta ovia auki aina aamuisin useamman tunnin. Meillä oikeastaan nyt vain Boss on aktiivinen lentäjä, naaraat harvoin tulevat ulos häkistä. Frodo lentää myös mielellään mutta on nyt muissa puuhissa.


Sadie ja Sir Robin ovat saaneet myös palata takaisin isoon häkkiin. Sadie ei ollut enää kiinnostunut parittelusta ja se vaikuttaa vain tyytyväiseltä kun se voi taas istua katto-keinussa pesäpöntön orren sijaan. Se esittelee isolle häkkikunnalle akrobaattisia taitojaan katossa roikkuen ja repii omaan tapaansa salaatit tuhannen pirstaleeksi ennen kuin kukaan ehtii edes maistaa niitä. Onneksi salaattia on lisää.

Häkkikunnassa Jemmy ja Teddy sulkasatoilevat, Lucy olisi pesintävalmis ja Aurorakin voi jo silminnähden paremmin kevääseen verrattuna, sulkasato on onnellisesti ohitse ja se on muun muuassa aloittanut taas orrella heijaamisen, mutta tekee sitä huomattavasti vähemmän enää kuin vaikkapa meille tullessaan.

Kommentit