Kaksi poikasta - Two chicks

Chiaran kolmesta hedelmöittyneestä munasta viimeinen ei ole vieläkään kuoriutunut ja voi hyvin olla ettei se enää kuoriudukaan. Muut kaksi poikasta ovat kuoriutuneet 17. hautomispäivän aamusta. Kaksi muuta poikasta voivat oikein hyvin ja molemmat emot ruokkivat niitä pesään, varsinkin Frodo. Chiara hautoo loppuja munia edelleen tunnollisesti. Välissä vaikutti, että poikasten takia se ei saanut kaikkia munia aina allensa, ja pesäpöntön koverruskin olisi saanut olla syvempi niin että munat pysyisivät paremmin paikoillaan. Joten voihan olla, että kuudes muna on jäänyt välillä kylmäksi ja poikanen sisällä ei ole siksi päässyt kehittymään.

Sadien kaikki 7 munaa olivat hedelmöittymättömiä ja olen ottanut ne pois, ajatuksena että voivat koettaa uudestaan. En myöskään halua että se hautoo muniaan samalla tavalla kuin Lucy, joka ei olisi luopunut työstään vielä kuukaudenkaan kuluttua. Voi olla, ettei Sadie ole kunnolla pesintäkunnossa, sen vahanahka on edelleen osittain vaaleansininen, vaikkakin enemmän beige kuin meille tullessaan. Sir Robin olisi valmis, mutta nyt Sadie ei vaikuta edes olevan kiinnostunut parittelusta. Se "sisustaa" kyllä pönttöä sen minkä ehtii, mutta voihan olla, että tämän parin yritys oli nyt tässä.

Sen verran Chiaran ja Frodon poikasten mutaatiosta voi sanoa, etteivät ne ole kumpikaan kaneleita eivätkä mitään muutakaan punasilmäistä mutaatiota. Molempien untuva on kuitenkin valkoinen, joten opaaleja ne taitavat olla, kuinkas muutenkaan. Silmät saattaisivat vanhemmalla aueta jo huomenna :)


One of Chiaras 3 fertile eggs hasn't hatched yet, though 17 days have already passed. The two other chicks hatched exactly after 17 days of incubating, in the morning too. So it's possible that the last egg will never be hatching. The parents have been feeding the chicks very well, though after such a long pause in breeding I was super nervous and wouldn't trust the parents to feed the chicks properly. But they do. They do it very well. Chiara's also spending some more time outside of the box now and Frodo takes good care of her too.

Sadies and Robins 7 eggs were all infertile and I'v removed them in order to maybe get them going on a round two. But it does seem like she's not really into it, and might be that she simply isn't in the right condition as of yet.

Kommentit