Sertifiointi

Mainitsin aiemmin laittaneeni vireille hakemuksen Suomen Lemmikkilintuyhdistyksen Kaijulin kasvattajalistalle ja nyt on prosessi saatu päätökseen! Ajatustasollahan se alkoi jo yli vuosikymmen sitten, mutta itse paperityö ja hakuprosessi oli nopeaa ja hauskaa, koska mikäpä olisi mukavempaa kuin kirjoittaa kasvattamisesta ja omista suunnitelmista sen suhteen! :)

Toivon kovasti, että muutkin kasvattajat innostuisivat ja lähtisivät mukaan Kaijulien kasvatustoimintaan, yhdessä saataisiin aikaan paljon!

Tarkkasilmäiset ja vähemmänkin niin, huomaavat ehkä hienon bannerin jonka sertifioinnin mukana sain ja jota ei voi kuin ylpeydellä esittää :) Kiitos luottamuksesta!

Olen vaihvihkaa myös päivitellut poikastilannetta ja arvelin tekeväni kenties erikseen vielä sivun pesinnöille niin se on selkeämpi. Chiaran ja Bossin kolmas muna, jonka olisi pitänyt kuoriutua eilen, oli valitettavasti jossain kohtaa ehtiyt säröytyä. Liekö kalsiumin saanti ollut heikkoa jossain välissä ja muna jäänyt ohutkuoriseksi, tai sitten Chiaran pöntön kuopimiset ovat jonkin kerran aiheuttaneet sen, että yksi muna on jäänyt liian kovakouraisiin jalkoihin. Kakkonen oli siis alusta alkaen tyhjä ja kolmonen niin kutsuttu DIS Dead in Shell, eli alkion kehitys on jossain kohtaa ennen kuoriutumista lakannut tai alkio/sikiö kuollut. En ole tosiaan munia niin tarkkaan seurannut, että osaisin sanoa milloin särö on tullut, mutta tummuuden peittävyydestä voisi kenties päätellä, että maksimissaan puoleen väliin oli tämän munan kehitys edennyt.

Nyt ykköspoikasen ja kakkospoikasen kokoero kasvaa vielä enemmän joten lisätarkkailu tulee olemaan tarpeen ettei pienempi jää jo 6 päivää vanhan poikasen jalkoihin. Toivon niin että kaikki loput munat kuoriutuisivat normaalisti.

Liljalla ja Frodolla on nyt 3 hedelmöittynyttä ja yhteensä 6 munittua munaa, joista ensimmäisen (tyhjä) otin jo pois, sitä hautoi aluksi Chiara sillä en aivan luottanut Frodoon sen ensimmäisen pesinnän vuoksi. Eli Liljan pöntössä tällä hetkellä 5 munaa.

Tässä Frodo syöttää Liljaa - höyhenet ihan pörröllä hautomisen vuoksi!

Muutama kuva myös kesän poikasista jotka ovat kaikki jo kasvaneet aikuisen mittoihin ja sulkasatoilleet sulkapukunsa valmiiksi, muutamia höyhentikkuja on vielä Giblella, mutta Gwen ja varsinkin Griffin ovat kasvaneet todella kauniiksi linnuiksi :) G-pesue on nyt 4,5kk vanha.

Gible

Griffin

Gwen with uncle-Steve (though not really related)

Laitan vielä tähän loppuun kuvan meidän kuolleesta munasta, jos siitä olisi jollekin joskus hyötyä. Kuollut muna tulisi mahdollisimman pian poistaa pesästä infektiovaaran vuoksi. Jos esimerkiksi, kuten tässä tapauksessa munan kuori on rikkoutunut, se saattaa altistaa muut poikaset mm. bakteeritulehduksille. DIS munan tunnistaa väristä, munan kuori muuttuu harmaaksi ja tässä tapauksessa, kun alkio ei ollut vielä ehtinyt kunnolla kehittyäkään, se oli muuttunut harmaan laikukkaaksi.

DIS - Dead in shell budgie egg

Kommentit