Blue treatment

Toinen päivä jo menossa kuurista. :) Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa... Näin aamuisin pyydystäminen vain on tympeää, kun on melko valoisaa. Illalla onnistuu jotensakin stressittömämmin. Tuolla se nyt taas makustelee sitä parafiinia, ohjeissa kyllä sanotaan, että vältä öljyn joutumista suuhun, mutta kuinkapa vältät, kun hoidettava on myös ylä- ja alaleuan tyvet ja olen varovasti laittanut myös leuan alle. Siellä on se pehmeä nahka linnulla, joten pitää olla varovainen, että vahingossa tuikkaa pumpulipuikolla kovasti. Suuhun joutuminen ei ole vaarallista muuten kuin että se saattaa aiheuttaa ripulia. Vielä ei kuitenkaan, eikä muistaakseni Loistollekaan sitä aikoinaan lääkitessäni ripulia tullut.

Jalat on vähän vaikeat öljytä, kun ei koskaan pääse aivan sinne tyveen asti. Varmistankin yleensä vain kastamalla puikon oikein öljyiseksi niin että koko vatsa ja takapuoli on linnulla ihan öljyssä kun olen hoidellut molemmat jalat, se ei ole kovin kivan näköistä, mutta ei sen pitäisi mitenkään haitatakaan, toivon vain, että punkkeja se haittaisi. Ja varmuuden vuoksihan on laitettu myös se punkkikarkote, jonka toivon tepsivän paremmin pitkällä tähtäimellä. Tämä öljy auttaa nopeampaan paranemiseen ja ulkonäöllisiin seikkoihin ja varmasti myös kutinaan. Olen nähnyt undulaatteja, joilla punkin aikaansaannokset ovat jo olleet selvästi näkyvillä, hoidettavan pelkällä karkotteella ja ulkonäöllisesti paraneminen alkaa vasta viikkojen päästä ja kuukausien päästä aletaan olla kohtuu normaalissa kunnossa, mitä tulee etenkin nokan suhteen.

Nyt Bluella näkyy selvää sinistä vahanahkassa, joten koiras se on tosiaan, vaikka vahvasti sitä alussa epäilin. Niin paljon valkoista ja ruskeaa sakkaa oli vahanahkan ympärille ehtinyt kertymään. Nyt se näkyy vahanahkassa vain ruskeina paakkuina jotka näyttävät siltä kuin ne voisi vain rapsuttaa pois. Blue hieroo nokkaansa paljon oksiin, joten jospas se saisi itse rapsuteltua nuo rumat "känsät" irti.

Niin ja vielä siitä opaali geenistä, eli selkähän ei Bluella olekaan koko valkoinen vaan niinkuin jo hakiessa pistin merkille ja siitä syystä siis alunperin epäilin opaalia, mustan spanglekuvion sijaan selkä ja hartianseutu on vaaleansinisellä kuviolla. Pitää koettaa saada kuva tuosta kuviosta joskus, salamalla se ei ainakaan eilen onnistunut, kun selkä näytti vain koko valkoiselta. Mutta tosiaan, sellainen aaltomainen vaaleansininen kuvio Bluella on selässä ja hartioissa normaalin spanglekuvion sijaan, joka siivistä kyllä löytyy.

Blue är ju en hane :) Det kan man se bra nu att han inte mera har den där vit "kalklik" bildning på näbben. Bilden kan klickas större.

Kommentit