Bonnie, bee & co.

Tässä näitä kuvia nyt sitten taas tulee :) Tällä kertaa tavoitteena oli tehdä selvyys koboltti- ja vaaleansininsen violetin välillä sekä vaalan- ja tummanvihreänvioletin välillä. Ja viralliset esittelyt tietenkin ;)

Aloitetaan Bonniella, koska Bobsista en ottanut yksittäiskuvaa. Bonnie kuoriutui viisikon toisena, nyt siis ikää 27 pv.
















Ja tässä selvä ero siniviolettien välillä: vasemmalla vaaleansininen violetti pyrstö (Bodie) ja oikealla koboltti violetti (Baille).















Bodie, poikanen numero 3, kuvassa 25pv.




















Baille, poikanen numero 5, kuvassa 21pv.




















Sitten vihreää vertailua. Kuvassa alempana vaaleanvihreä violetti (Bobs) ja ylempänä tummanvihreä violetti (Bee).



















Alempana Bee, 23 pv ja keltaisempi Bobs, poikueen vanhin, 29 pv.















Bee, pahnan neljänneksi vanhin, kuvassa 23pv.





















Sukupuolet ovat ehkä vielä pikkuisen auki, näyttäisi siltä että tyttö numero 3 saattaisikin olla poika. Mutta varmaahan ei vielä oikein voi sanoa. Suloisiahan ne kyllä on...

Vihreä violetit minut yllätti. Tähän mennessä olen aina luullut että violetti sinertää höyhenpukua, mutta se oikeastaan tekee siitä vain harmaan. Sen sijaan keltanaamio, ainakin mut. 2 tekee vihreän linnun sinertäväksi erityisesti pyrstön tienoilta ja myös tummentaa perusväriä. Luulin aikoinani, että Veera tyttöseni oli vihreä violetti, mutta näihin verrattuna se on tosiaan ollut tummanvihreä keltanaamio mut 2. Sen äiti nimittäin on keltanaamio mut. 2. Kaikkea sitä oppii! Näistä vihreistä olisi kyllä hyvä oppia vielä lisää, vaikka tuo väri ei nyt sitten ainakaan ihan peruskuvioisella ole mitenkään erityisen ihastuttava, vaan melko tympeä harmaa. Tähän pesueeseen ei kuitenkaan yhtään peruskuvioista tullutkaan, oikein sööttejä koko sakki! :)

Kommentit

  1. Tuli kyllä todella kaunis pesue ja aivan käsittämättömän ihanilla väreillä! <3 :)

    Hienoa, että tuli noita vertailukohteita violetin värin suhteen niin vihreässä kuin sinisessä linjassa :)

    Jännä havainto tuo harmahtavuus vihreissä violeteissa. Olikohans se jossain linkissä ollut Amanin pesueen harmahtava poikanen sitten myös vihreä violetti. Mitä sanoisit sen pesueen muiden vihreiden poikasten väreistä tuon havainnon perusteella?

    VastaaPoista
  2. No kun piti jo itsekin asiaa tutkia ja mietin voiko siellä olla keltanaamiota taustalla niillä oikein sinertävillä yksilöillä, mutta enpä minä näillä päässyt puusta pitkälle. :( Voisihan nyt olla niinkin, että Bobs olisi sitten normaali vihreä, tummanvihreä ja Bee olisi violettitekijäinen tummanvihreä tai jopa violettitekijäinen vaaleanvihreä. Siinä jäisi taas vähän tilaa muillekin tuossa amanin pesueessa olla violetti vihreitä.

    VastaaPoista
  3. Vaikea taas sanoa noista Amanin poikasistakin, kun ei rintaa näe, mutta ihan pelkkien pyrstö kuvien perusteella veikkaisin, että harmaan sävyinen opaali poikanen olisi vaaleanvihreä violetti ja se tumma poikanen juurikin se tummanvihreä violetti (Bee ei ole noin tumma lähellekään vaan enemmän juuri tuon harmaan poikasen sävyä, kun vertaa Been rintaa tuon poikasen opaaliselkäkuvion vihreään...) ja muut sitten ilman violettia... en osaa tosin sanoa, mikä niille jäisi perusväriksi.

    VastaaPoista
  4. http://i235.photobucket.com/albums/ee267/undulaatit/Amanin_linnut015.jpg

    tässä kuvassa minusta näkyy hyvin kahdella alimmalle poikasella tuo "hohde" ja kahdella taas ei. Eli hohtavat olisivat violetteja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti