Video

Loistolla on vahanahka haalistunut tummanruskeasta vaaleaksi, mutta ainakaan vielä ei mitään pesintäkäytöksen muutosta ole tapahtunut, niin paitsi että ne parittelevat Jeanin kanssa taas... Tarkoitus ei ole päästä toiselle kierrokselle, vaikka kuinka söpöjä poikasia olisikin tulossa. Ellei sitten jostain punkea hurjaa poikasten varausryysistä. ;) Loisto on pesinyt jo kertaalleen periaatteessa tälle vuodelle, vaikka pesintä alkoikin viime vuoden puolella ja vaikka emot yleensä jaksavatkin hyvin tehdä kaksi pesuetta peräkkäin en silti koe sitä tarpeellisena ainakaan Suomessa, jossa kysyntä ei ole erityisen suurta. Ja ennemmin niin että pienen pesueen kaikki poikaset saavat hyvät kodit, kuin että osa suuresta pesueesta jäisi kotiin villiintymään ja odottamaan hakijaansa.

Mutta otinkin tosiaan tänään lyhykäisen videon pikkutipuita. :) Kovin ovat touhukkaita! Kolme vanhinta kuikkii innokkaasti laidan yli ja koskettelevat nokallaan sormea, sitä kun ei oikein voi puremiseksi kutsua. Tästä varmasti melko hyvin erotatte kuka kukin on ja väritkin paljastuvat hienosti. :) Yksi harmaasiipi näyttäisi joukossa vain olevan, kakkonen siis ja perusväri on sininen, ei välttämättä violettia seassa, mutta lopullinen väri paljastunee vasta ensimmäisen sulkasadon myötä. Ykkönen uskon että on vihreä violetti, sillä rinnan vihreää on hyvin hailakka kun taas tuossa pyrstöllä on todella tummaa väriä. Kolmonen on juuri samanvärinen tuolta pyrstön tyveltä kuin isänsäkin. :) Ja spangle sekin. Nelonen näytöstäisi spanglelta myös, näin ainakin olettaisin, vaikkei niistä niin kokemusta ole ja vitonen on vain suloinen :) Sillä on melko tumma sulkatuppi selässä, joten jos ei kobolttivioletti, niin ainakin koboltti - uskoisin.

Sukupuolista ei aavistutakaan tällä hetkellä, mutta jos veikata pitää ;) Ykkönen on poika ja kakkonen on tyttö. Nelonen tyttö varmaan myös...

Ja tässä se video. Jos värit ei nyt aivan käy selviksi tästä, niin alla vielä jokunen kuva.Pikkuiset!

Kakkonen rapsuttelee pikkusisarustaan :*

Ykkönen ensin edestä ja sitten takaa :)


Kommentit

 1. Voi ei kun ovat suloisia :D <3

  Kummallisen vaalea kyllä tuo kakkonen, melkein voisin dilutea epäillä, vai taittuuko tuo valo selkähöyhenistä niin että näyttää vaaleammlta.

  VastaaPoista
 2. Suloisen vaalea se on :) Eikä ole pelkkää valon heijastusta, pään kuviot on himmeät myös. Tuo valkoinen untuvahan siinä saattaa vähän hämätä. Vaan ei mene enää kauan kun höyhenpuku on täydellinen :)

  VastaaPoista
 3. Vähänkös on söpöjä. Ei yhtään tietoakaan värityksistä, kun en niistä ainakaan toistaiseksi perustu (=
  Missä sä muuten asut? Ihan vaan utelen, ei täs muuta. Kun mietin, että ehkä ottaisin jossain vaiheessa pari undulaattia lemmikikseni, kun ne vaikuttavat ihanilta. En kuitenkaan ihan vielä, sitä kun pitää ensin vähän miettiä (=

  VastaaPoista
 4. Asun Haaparanta-Torniossa, elikäs Lapissa. Kotisivuilla on esitelty tarkemmin meidän kokoonpanosta täällä.

  VastaaPoista
 5. Men JAHAA du är också från finland, jag undrade just hur det kom sig att du kallade viol för violet, men då är det ju rätt ändå. Dina bebisar är söta i alla fall :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti