Urakka aloitettu

No niin, nyt ovat linnut päässeet isompaan häkkiin.


Hoidin molemmat strongholdilla, Babyblue on sairaan linnun nimi, hänelle laitoin tipan myös jalkojen tyveen kuten luin birds-olinella neuvottavan jalkoihin levinneessä tapauksessa. Babybluen hoidin myös paraffiininilla, nokan ja jalat. Ja toivotaan parasta... myös minun kannalta, että jaksaisin kiusata lintua aamuin ja illoin tuon parafiinin kanssa. :( Leikkasin samalla kynnet, naaras pääsi helpommalla mutta huusi enemmän ;)

Nimet ovat entisen omistajan antamia, kutsutaan spanglea nyt koiraaksi ja mietitään asiaa uudelleen myöhemmin, koiraan nimi on Babyblue (tai blå, mutta täällä blue :)) ja violetti naaras on nimeltään Polly. Oikeastaan Polly on aivan Pollyn näköinenkin :)

Ne ovat kovasti kiintyneitä toisiinsa, aivan ihanan oloinen pariskunta! :) Kalkkijalkapunkkihan ei vaikuta linnun vointiin oikeastaan millään tavalla, ellei se pääse todella pahaksi ja vaikeuta esim. syömistä tms. Babyblue on oikein virkeä ja huomattavasti rohkeampi kuin Polly joka on koko ajan vähän varuillaan. Nyt kun suukottelevat Polly saa varmasti vähän parafiinia suuhunsa sekin, raukka kun poikaystävä maistuukin yhtäkkiä pahalta!

Kaksi viikkoa olisi tavoitteena hoitaa Babyblueta öljyllä ja viikon päästä laitan vielä toisen tipan strongholdia. Katsokaapa miten pelkkä öljyhoito jo muuttaa ulkonäköä! Ja nyt muuten kun edestä päin katsoo, on sierainten välissä selkeää koiraan sinistä. :) Kuvaa kun klikkaa isommaksi näkee häivähdyksen sinistä siivessä hartian kohdalla. En ole varma opaalista, jos se on koiras voisi opaali olla kyseessä piilevänä.

Tässä vielä salamalla otettu kuva, tuon valkoisen selänkin perusteella mietin mahdollista opaalia. Spangle kuvio on erittäin heikko. Hirssi maistuu jo molemmille :)


Ja Polly pieni. :) (niin että mikä malvavioletti - sehän on selkeä koboltti... :P)

Information på svenska också, hoppas man kan förstå allt! :) Jag har nu börjat att sköta babyblue med Stronghold som användas när undulaten har en infektion av näbb eller fotskabb - och Babyblue har båda två. Jag ska också pensla honom två gånger om dagen med paraffinölja. Redan nu, på den andra bilden, kan man se hur mycket bättre näbben och fötter är efter öljandet. Det här ska jag göra varje dag för nästa 2 - 3 veckor. Dom ska bo i den här mindre buren separat från andra tills hela skötsel är över.

Jag också klippade hans kloar, de var lite långa. :) Annars är dom jätte pigga och Polly kallar andra undulater hela tiden. Hirsen syns att smaka mycket gott också!

Polly (då man kan ju inte se det på bilden...) är en malva violett opaline och Babyblue (som jag ska kalla bara Blue i framtiden) är en himmelsblå spangle... kanske split opaline och kanske något mera, för hans spangle teckningar på ryggen är mycket osynliga.

Kommentit

 1. Poikaseni Aqua oli vaaleansininen spangle opaali, tosin ei ollut harmaasiipi niin kuin Babyblue näyttäisi olevan. Kuvaa löytyy linkistä: http://undulaatit.net/kuvia/poikasgalleria/aqua.htm

  Ihana, että teiltä saivat hyvän kodin :) <3

  VastaaPoista
 2. Tiedän kyllä miltä spangle opaalin pitäisi näyttää, ehkä tämä vain on häivyttänyt spangle kuvionsa jonnekin muualle :) Aqualla olikin erityisen kauniisti onnistunut spangle opaali kuvio - aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Laitoin Aquan kuvalinkin vertailun vuoksi edelliseen :)
  Vikillä ihan samanlainen vaalea selkä-niska-alue.

  Spangle on kyllä siitäkin jännä, että toisinaan kuvion sekaan saattaa mennä hitusen perusväriä pään aluellee ja siipiin (esim. edesmennyt Amélieni). Onko sitten kyseessä huono spangle vai huono opaali. Itse olen olettanut sen johtuvan vain huonosta spanglesta, kun opaaleille tyypillinen V-muotoinen perusvärinvärinen aluekin puuttuu niska-selkäalueelta näillä spangleilla.

  VastaaPoista
 4. Sitä mietinkin, että se perusvärinen v-kuvio kyllä puuttuu täysin. Ei tuo oikeastaan voi olla mikään harmaasiipikään kun perusväri on minusta aivan normaali ja taas clearwingiksi kuvio näkyy liian selvästi siivissä. Että eiköhän se ole ihan vaan spangle, mutta valkoinen spangle, eli huonokuvioinen niin sanotusti, vaikka nätti onkin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti