Ehkä sittenkin...

Voisiko olla mahdollista että kakkonen olisi sittenkin dilute? Väri on tosi hailakka. En osaa kyllä sanoa, jos on pohjavärinä vaaleansininen, että onko se sitten tosiaan noin hailakka, mutta minä melkein sanoisin, että jos kyseessä olisi dilute, sillä olisi lisäksi vielä violettitekijä, koska väri ei ole puhdas sininen vaan sellainen harmahtavan sininen. Ei aavistustakaan miltä näyttäisi violetti dilute ja kun googlettaa saa vaikka minkälaista vastausta ja kuvaa kanelikuvioisesta normaalikuvioiseen ja sama juttu kun olen kokeillut katsella kuvia aussi palstan "members' dilute budgies" no joo... ehkä yksi tai kaksi oikeasti dilutea siellä mielestäni on ja muut onkin sitten harmaasiipiä, kaneleita tai normaaleja.

Miltä näyttää violetti dilute? Voisiko kakkonen olla sitä?

Muuten ovat kyllä niin herttileirin kultaisia otuksia ettei ole tosikaan! Tiedän kyllä, että kun koittaa aika uskaltautua ulos pesästä varmasti ottavat mallia sekopäisistä vanhemmistaan ja lentävät kauhuissaan pakoon. En tiedä miten sen voisi välttää. Mutta ehkä kesyyntyminen siinä vaiheessa kun osaavat jo itsekseen syödä olisi sitten helpompaa, kun on jo hyviä kokemuksia ihmisestä ja ennen kaikkea kädestä. Pitää ainakin alussa koettaa, että vaihtaisi ruokia vain kun ovat pesässä. Hirssintähkän palasta olen koettanut pöntössä pitää, mutta ei se Loistolle siellä maistu ja ymmärrän kyllä, ei sillä taida olla pahemmin aikaa itse syödä kun viisi poikasta huutaa ruokaa kurkkusuorana aivan siinä vieressä. Jos ripustaisi yhden tähkän siihen oven suuhun, sillä tavalla viimeksi ainakin kolmonen oppi syömään isänsä kanssa jo tosi nuorena.

Kommentit

  1. Amanin Nekku on spangle violetti dilute, salamalla näkyy tosi kauniisti höyhenpuvun violetti väri, muuten on luonnon valossa kyllä melkein kuin valkoinen lintu...perusvärin voimakkuus luonnon valossa on tosi olematon. Löytäisinköhän vanhoja kuvia siitä. Ainakin sivuillani Vikin ja Nekun pesue sivulla on kuva tytöstä, mutta salaman kanssa, violetti väri kun ei luonnossa näy ihan noin voimakkaasti, vaikkakin on tuon sävyinen.

    Kattelin kyllä itsekin että kakkonen on tosi vaalea, mutta nämä harmaasiivet on vähän sellaisia, että salamalla otetuissa kuvissa kaikki värit voimistuu ja tulee esille, vaikka luonnon valossa ovat värittömpiä.

    VastaaPoista
  2. Ai niin muuten onkin! Olin ihan unohtanut ja olenhan minä Nekusta kuvan nähnytkin, totta! Pitääpä mennä vielä urkkimaan ja miettiä tuota vaihtoehtoa... :) Nekkuhan on tosiaan kobolttivioletti, jos tämä kakkonen on violetti, niin enintään vaaleansininen violetti. Ja Nekulla saattaa tuo keltanaamio vielä jonkin verran vaikuttaa ulkoasuun, en tiedä.

    VastaaPoista
  3. Tässä vielä kuvia Nekusta ilman salamaa, näkyy selkeämmin miten värittömältä se näytää.

    http://i235.photobucket.com/albums/ee267/undulaatit/nekku.jpg ja
    http://i235.photobucket.com/albums/ee267/undulaatit/nekku2.jpg, lisäksi mielestäni myös tämä saattaisi olla dilute
    http://i235.photobucket.com/albums/ee267/undulaatit/fwtemp.jpg

    Lisäksi laitan vielä pari kuvaa Amanin vihreistä poikasista, joiden isä oli koboltti violetti ja emo vaaleanvihreä spangle opaali, eli kaikki poikaset ovat DdVv, Ddvv, ddVv tai ddvv. Opaali on minusta kummallisen harmaanvihreä. Spanglepoikasta pitäisin ddVv:nä ja tummanvihreää DdVv:nä.
    Harmaasiipinen saattaisi olla Ddvv, mutta alentuneen pigmentin takia näyttää niin vaalealta. Molemissa noista, joissa epäilen olevan mukana violettia on sinertävä hohto, vähän kuin metallinhopeinen sävy.

    http://i235.photobucket.com/albums/ee267/undulaatit/Amanin_linnut007.jpg ja
    http://i235.photobucket.com/albums/ee267/undulaatit/Amanin_linnut015.jpg

    VastaaPoista
  4. Hyvin paljon samoilla linjoilla noissa kuvissa mennään. Kakkosella on väri täsmälleen samaa tasoa kuin Nekulla, mutta se on eri sävyä, eli kakkonen ei olisi tuolloin ainakaan koboltti violetti.

    Noin ajattelisin itsekin noista amanin poikasista, tosin tuo harmaanvihertävä on erikoinen - siinä ei ole violetille ominaista sinervää kuitenkaan, ja sininen pyrstössä ja kaulalaikussa kertoo, ettei se ole harmaakaan. Poskilaikut tosin ovat ehkä vähän violetit? Mutta mikä olisi sitten perusväri violetin kanssa??

    Ykköspoikanen on väriltään samanlainen kuin amanin pesueen spangle. Kun taas nelonen eli se spangle viiriäinen on tummempi harmahtava vihreä. Vaaleanvihreitä ei meillä ole ja olen ruvennut ounastelemaan, että sinisetkin saattaisivat olla koboltteja.

    Olin aikeissa ottaa kuvia illasta, joten katselemme sitten taas tarkemmin, jos saataisiin niitä rintojakin johonkin kuvaan, kun höyhentä on sen verran kivasti jo :)

    VastaaPoista
  5. Wau, Viki onkin sitten harmaasiipi-dilute O.o Olisikohan tuolle Jeanin veljelle Ianille periytynyt Vikiltä sitten tuo dilute :) Kumma vaan ettei puhtaan diluten kanssa poika saanut yhtään dilute poikasta, mutta kaippa niinkin voi sattua.

    Noilla muilla Loiston ja Jeanin poikasillakin pitäisi sitten olla dilute piilossa harmaasiiven sijaan, kun normi ei-harmaasiivellä voi olla vain yksi harmaasipisyyden alleeleista (clearwing, harmaasiipi tai dilute) piilossa. Loistollakin sitten harmaasiiven sijaan dilute piilossa.

    En kyllä osaa sanoa yhtään tuosta harmahtavan vihreän perusväristä noista amanin poikasista. Tummanvihreä tai vaaleanvihreä se ei kuitenkaan näytä olevan eikä liioin jokin violetin sekoitus, kun vertaa sisaruksiin. Oliivikaan se ei voi olla, kun Dd ja dd ei mahdollista DD:tä. Oliskohan Loisto jokin samantyyppinen harmahtavan vihreä...???

    VastaaPoista

Lähetä kommentti