Värit

Kuvia ei tule nyt, mutta päivitetyt väri-/sukupuoli arviot :)

1. Tummanvihreä australiankirjava spangle (koiras) (tai vaaleanvihreä violetti?)
2. Vaaleansininen tai koboltti australiankirjava spangle harmaasiipi (naaras)
3. Vaaleansininen violetti australiankirjava spangle (n/k?)
4. Tumman- tai vaaleanvihreä violetti spangle (naaras/k?)
5. Vaaleansininen violetti australiankirjava (n/k?)

Kolmosella on kuvion seassa sinistä samalla tavalla kuin isällään päässä ja lisäksi sitten hartiaseudulla vähän. Nelonen on aika varma vihreä violetti, väri selvästi sinervä veljeensä ykköseen verrattuna. Ja kaunis spangle siitäkin tulee. :) Vitonen varmistunut ainoaksi normaalikuvioiseksi tästä porukasta, kuvio on musta. Harmaasiivestä en ole varma kun kuviota on tosiaan niin vähän, mutta epäilisin spanglea. Aivan ihanan hentoisen sininen on tuo perusväri!

Violeteistä ovat perusväriltään joko dd tai Dd, se vielä selviää aikanaan. Ainakin sinisillä on hyvänä vertailukohteena isänsä.

Pienenä haaveena olisi jättää yksi violetti naaraspoikanen kotiin, paras vaihtoehto olisi kobolttivioletti ja löytää sille joskus kumppaniksi kobolttivioletti koiras... Luulen kuitenkin, että jos yhtään kobolttiviolettia ei pesueessa ole ei näistä kukaan jää kotiin, ainakaan lopullisesti. Mutta en mene vielä vannomaan - aivan ihana pesue kerta kaikkiaan. :)

Kommentit

  1. Vihreistä violeteista olisi kiva saada kuvia sivuilleni tuonne violettipuolelle :)

    Tarkoittavatko nämä poikaset sitten, että Loisto on oliivi? Ainakaan niitä harmaanvihreitä ei tullut, mutta voi kait sekin onnistua hyppimään niin ettei satu periytymään. Toisaalta jos Loisto on oliivi niin silloinhan kaikki poikaset ovat Dd violetilla tai ilman.

    Kuvia ja video olisi ihana saada taas söpöläisistä :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä minä luulen nyt, että Loisto olisi tummanvihreä. Tuon kanelitekijän sekä kirjavuuden aiheuttaman laikullisuuden takia siitä on ollut melkeimpä mahdoton sanoa mikä se on. Katsotaan nyt kuitenkin, jos kaikki näyttävät Dd poikasilta, niin sitten se on oliivi, mutta epäilen sitä. Ei se varmaankaan vaaleanvihreä kuitenkaan ole, koska tuolloin vihreä olisi todella vaalea kaneligeenin ansiosta. Uskonpa, että tämän poikueen perusteella saadaan loppujen lopuksi varmuus.

    Ja toki saat kuvia käyttöösi, katsotaan nyt, mitä näistä näistä nyt oikein kehkeytyy!! :) Vielä kun on vähän arvailua kuitenkin....

    VastaaPoista
  3. Kiitos, olis hienoa, kun saisi vihreistä violeteista samanlaiset violettikartaston kuin sinisistä :)

    Hienoa, että nyt sitten selviää tuo Loiston väri :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti