Sattui

Olisi taas aika laittaa uusia kuvia poikasista, kun suurin osa on jo häkistäkin uskaltautunut. Tänään illalla kotiin tullessa vanhin poikanen, se ainoa koiras, makasi häkin pohjalla kuolleena. Rinta ja kasvot verillä, höyheniä joka paikassa. Jean istuu oksalla ja kun kurkkasin pönttöön (pelkäsin että siellä on lisää kuolleita...) Loisto oli asettuneena suojelevasti kaikkien muiden poikasten päälle, eikä sanonut mitään minun kurkistaessani, näytti tosin pelokkaalta.

Eilen kakkonen tuli siis toisen kerran ulos pöntöstä, mutta osasi itse myös takaisin. Tänä aamuna nelonenkin, jonka kuitenkin nostin takaisin pönttöön, sillä se ei saanut kiivettyä ylös lattialta. Eivät vanhemmat reagoineet näihin ulos uskaltautumisiin millään lailla.

Nyt en sitten tiedä, Loistolla on nimittäin verta vasemmassa siivenreunassa, ei muualla, Jeanilla ei missään. Joka paikassa oli keltaisia höyheniä.

Periaatteessa Jeanillahan tässä olisi ollut motiivi, kun ovat Loiston kanssa paritelleet, ehkä koki ainoan koiraan uhkana, en osaa sanoa, mutta se kai tässä todennäköisintä on. Nyt ovat Loisto, kolmonen ja nelonen taas pöntöstä ulkona ja kaikki rauhallista. En ainakaan vielä ole lähdössä isää tai emoa erottamaan

Kommentit