Pelastamishommiin

En tiedä mikä minuun meni, joku maailmanpelastajavirus...

Esan kanssa lähdettiin tosiaan auto hakemaan ja minä olin varautunut matkalla käymään katsomassa undulaatteja, toinen olisi ollut koboltti opaali naaras ja toinen vaaleansininen spangle naaras, vaikka koiraaksi väitettiinkin.

No auto me saatiin, mutta kun näin linnut huomasin heti koiraalla melko voimakkaasti levinneen kalkkijalkapunkin. Jahas, että ei sitten niitä viedä kotiin. Omistajalla ei tietysti ollut aavistustakaan, että lintu on sairas. Tarjosi niitä halvemmallakin sitten.

Siinä sitten keskusteltiin asiasta ja kyllähän se mielessä kävi, että jos ja kun nämä toiseen kotiin päätyvät niin tuskinpa hoitoa saavat sielläkään. Kuljetushäkki oli mukana, joten minun ei tarvinnut ostaa sekä häkkiä että lintuja ja omistaja sai "suostuteltua" minut ostamaan pelkät linnut kympillä.

Mietin vain niitä viikkoja mitkä tuhraan parafiiniöljyn kanssa, tosin strongholdinkin aion laittaa. Naaras näyttäisi saastumattomalta, mutta hoidan sen samalla. Molemmat ovat nuoria, myyjä sanoi että n. 4kk, silmät ovat vielä osittain tummat, joten uskon että nuoria ovat.

Että tämmöiseen hommaan sitten aloin. Niin, ja yksi iloinenkin asia - tämä naaras on oman katsomukseni perusteella malvavioletti tai jonkin sinisen sävyn tuplatekijäinen violetti, ei koboltti ollenkaan. :) Mutta milloinpa sitä violettia kuvaan olisi saatu... Kuten ei tähänkään:

















Spanglea siis menin itselleni katsomaan, spangle naarasta kaiken lisäksi. Mutta tämä ehkä kuitenkin on koiras, punkin arvista ei saa selvää, mutta käyttäytymisen perusteella. Se on lisäksi opaali ja erikoisen valkoselkäinen, mutta näin alkututtavuuden perusteella vaaleansininen spangle opaali koiras tahi naaras. Laulu tosin on hyvin yksipuolista, vaikka selvän pariskunnan ovatkin muodostaneet, joten hyvinkin se saatta olla naaraskin, kuten ihan alussa nämä nähtyäni ajattelin.

Kommentit

  1. Heah, haitkin sitten tipuset :D

    Eipä myynti-ilmossa näkynyt tuo kalkkijalkapunkki ollenkaan :/, mutta noissa kuvissa kyllä näkyy. Ilmeisesti halusi linnuista eroon, kun noin halvalla myi.

    Violetti on kyllä oikea komistus :) Tuolla spanglella en kyllä ainakaan kuvassa näe opaalin piirteitä...ehkä kuvakulma huono...
    Jokatapauksessa nättejä ovat!

    Onnea uusista!

    VastaaPoista
  2. Heh, niinpä minä tein :) Enkä raaskinut jättää sinnekään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti